Więzień labiryntu: Lek na śmierć

Maze Runner: The Death Cure
2018
6,6 68 tys. ocen
6,6 10 1 68290
5,0 7 krytyków
Więzień labiryntu: Lek na śmierć
powrót do forum filmu Więzień labiryntu: Lek na śmierć

Brak szwów?

ocenił(a) film na 9

Dzisiaj obejrzałam film w wersji 2D i niestety z dubbingiem ( wolę słyszeć oryginalny głos aktorów). Ogólnie film mi się podobał, ale zwróciłam uwagę na jedną scenę a mianowicie kiedy ...spoiler....
kiedy Teresa wycinała nadajniki z karków streferów to potem nie zakładała szwów ani opatrunków. Nie jestem ekspertem w takich sprawach i wiem, że się czepiam, ale z tego co się orientuję po wykonaniu zabiegu w okolicy karku powinno się przynajmniej zakleić to miejsce by zapobiec ponownemu krwawieniu.
....
Jeszcze kolejna sprawa już bardziej związana z książką. Teraz już wiadomo, że to nierealne, ale naprawdę brakowało mi sceny, która by chociaż przypominała to co było w książce, czyli
... spoiler odnośnie książki...
Kiedy Thomas miał mieć usunięty nadajnik to okazało się że każdy nadajnik ma zabezpieczenie przed usunięciem i osoba na której przeprowadzano zabieg zaczynała wariować i próbowała zaatakować każdego kto był w pobliżu. Zatem Thomas wbrew swojej woli wziął nóż i zaatakował ( już nie pamiętam kogo, książkę czytałam ponad 2 lata temu)
....
Pewnie ciekawie by to wyglądało w filmie, dlatego szkoda, że tego nie wykorzystali.

użytkownik usunięty
claret_15

o, to fajna sytuacja z tym zwariowaniem, szkoda, że nie było.
Co do szwów, też to zwróciło moją uwagę.