PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724371}

Więzień labiryntu: Próby ognia

Maze Runner: The Scorch Trials
2015
6,5 132 tys. ocen
6,5 10 1 132380
4,7 11 krytyków
Więzień labiryntu: Próby ognia
powrót do forum filmu Więzień labiryntu: Próby ognia

Recenzyjka

ocenił(a) film na 9

Nigdy nie oglądałem czegoś podobnego. Nie mam tu na myśli złej fabuły; jest ona najzupełniej logiczna, poukładana i zwyczajnie trzyma się kupy. Diabeł tkwi jednak w szczegółach, nieustannie mutującej i zmieniającej się konwencji oraz drobnych absurdach i licznych odstępstwach od fabuły. Efekt? GENIALNY!

Ten film nie wie, czym chce być. Na początku jest to klimatyczny, w charakterze pierwszej części, Igrzyskośmierciowaty twór; genialnie wykreowana placówka na pustyni, nowoczesne technologie. Akcja jest wybitna i świetnie udźwiękowiona. Potem robi się z tego Jestem Legendą, które przechodzi następnie w dramat, post-apo, coś co przywodzi na myśl Call Of Duty 10, film akcji, gangsterski, ciutkę SF… Nagłe przeskoki akcji i konwencji wywołują niekontrolowane (i zdecydowanie niezamierzone przez twórców) wybuchy śmiechu i aż ma się ochotę układać ręce w geście z mema „Kosmici”- co ja oglądam?!

http://zkamerawsrodksiazek.pl/nie-wiem-co-obejrzalem-ale-bylo-swietne-recenzja-w l-proby-ognia/ pełna recka tutaj :V

użytkownik usunięty
umotex12

hej igrzyska nie są śmierciowate :P ale zgadzam się film ma mieszankę klimatu fantasy, dramatu, thrileru, horroru ogólnie ma sporo dawki klimatu.

ocenił(a) film na 9

igrzyskośmierciowate- igrzyska śmierci. W tym sensie :D

użytkownik usunięty
umotex12

aaaaaaa :)

CZY TYLKO JQ CHCĘ CROSSOVERU KATNNIS,TRIS,THOMASA. I INNYCH POSTACI W JEDNYM FILMIE?!

użytkownik usunięty
LordVader345

nie tylko :) hah fajnie by było postawić obok siebie Katniss i Brendę <3 Thomas i Peeta :) ale Triss z niezgodnej nie ;/

Bez urazy ale Green Arrow by pokonał Katnosss a ona Bartona :)

użytkownik usunięty
LordVader345

nie uraziłeś mnie ale masz rację ;)