PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724371}

Więzień labiryntu: Próby ognia

Maze Runner: The Scorch Trials
2015
6,5 133 tys. ocen
6,5 10 1 132567
4,8 12 krytyków
Więzień labiryntu: Próby ognia
powrót do forum filmu Więzień labiryntu: Próby ognia

Bardzo mnie ciekawi, jak twórcy zamierzają teraz naprawić wątek z telepatią, który kompletnie pominęli w pierwszej części.

ocenił(a) film na 10
theMedicalDoctor

Jak dla mnie telepatyczne rozmowy Thomasa i Teresy nie zostały pominięte, była zaledwie jedna scena taka, ale była, nie? Na samym początku też tego nie zauważyłam, jednak po obejrzeniu filmu drugi raz na spokojnie, doskonale było widać to w wspomnieniach Thomasa, kiedy przypomina sobie, że pracował dla Dreszczu. Tak samo zostało pokazane że Gally niby go widział, niby w filmie nie było nic o tym mówione i troszkę zmienili historię Gallego, to właśnie w tych wspomnieniach jest moment z książki kiedy Gally krzyczy 'Widziałem Cię'. Poza tym te telepatyczne rozmowy, wydają mi się że wyjaśnią bardziej w drugiej części, że tak naprawdę choć nie widzieliśmy tego w The Maze Runner, to dowiemy się o tym, tak jak bohaterowie w książce, czyli właśnie przy drugiej części, taka niespodzianka :) Troszkę pozmieniali całkowicie ten kod, ale odpowiadał mi on bardziej w filmie, niż w ten z książki. Bardziej dobiła mnie nowoczesna scena starcia Gally-Thomas-Chuck. Nie wiem, jak oni wyjaśnią to że Gally jednak żyję, kiedy tutaj skończył z jakimś kijem czy łukiem w serduchu, ale dobra, zostawiam tą wizję reżyserowi :) Ale ogólnie, film dla mnie bomba i już nie mogę się doczekać drugiej części ;)

ocenił(a) film na 5
PaulaGlee25

Ależ serce łatwo pominąć gdy ma się po drugiej stronie niż większość ;)

theMedicalDoctor

Faktycznie, zapomniałam o tym. Pewnie dlatego, że czytanie książki nie poszło mi tak gładziutko jak się spodziewałam. W skutek czego pozapominałam.

theMedicalDoctor

Dylan O'Brien wypowiadał się o tym w jednym z wywiadów, że nie ma telepatii, ponieważ nie wiedzieli jak to zrobić, że dziwne by było gdyby po prostu siedzieli z Teresą i się na siebie patrzyli i dodane by były tylko ich głosy.

zagdalena

Niby nie takie rzeczy hollywood robiło. Trochę głupio, bo to dość ważny wątek w ksiażce, potrzebny choćby do wprowadzenia Arisa.

ocenił(a) film na 7
theMedicalDoctor

Dokładnie , zresztą nie musieli by koniecznie siedzieć koło siebie porozumiewając się telepatycznie ale np. tak jak to było w książce Tom leży w łóżku i nagle słyszy głos Teresy. Nie musiałoby być tego dużo ale jakaś wzmianka mimo wszystko by się przydała :)

mrau145

Dokładnie o czymś takim myślałem, tak jak czasem to w horrorach robią, że on po prostu coś tam robi a w tle dodają jej głos. To jedna z ważniejszych rzeczy w książce, na tym właściwie opiera się cały związek Thomasa i Teresy. Może w 2 części to naprawią.

ocenił(a) film na 5
theMedicalDoctor

Wontpie że to naprawią, ale było by fajnie.
Mogli to też zrobić tak jak w ekranizacji Intruza.

kdjjhfgudja841

A ja wątpię, że skończyłeś/aś szkołę podstawową.
Intruza póki co nie widziałem, więc nie wiem/

zagdalena

Niesamowicie ciężko coś takiego zrobić. Ale potwory wyjęte niczym z 8.pasażera Nostomo to już potrafili zrobić. Co za problem żeby nagrać scenę gdzie Thomas i Teresa patrzyli na siebie nic nie mówiąc, ale słychać byłoby głos lekko zagłuszony i ciche echo. Po prostu nie chciało im się tak tego komplikować. Mają być wybuchy, mają być pościgi, żeby przyciągnąć największą liczbę osób. Wszystko chodzi o $$$.

ocenił(a) film na 6
zagdalena

Moim zdaniem, dobrze że tego nie zrobili bo od razu przypomina mi się Eragon a tam ta telepatia była beznadziejna. Ale jestem ciekawa jak zrobią drugą część ;)

theMedicalDoctor

Mi by nie przeszkadzały takie ,,podłożone'' głosy, ale może faktycznie niektórym mogłaby przeszkadzać scena z Tomem i Teresą siedzącym na przeciwko siebie i tylko ich głosy słychać :D Tak czy siak, telepatię w jakiś sposób będą musieli wprowadzić do filmu. Nie ma opcji, by to pominęli. No bo jak.
Coś tam wykombinują ;d

theMedicalDoctor

no masakra to było takie ważne bo w sumie w 2 części początek jest taki ważny bez wątku telepatii popsuja go bo jak odkryją arisa mmm w sumie to przez stratę kontaktu z Teresa streferzy idą jej szukać i przez przypadek go znajdują i odkrywają tatuaże i grupę B i to ze każdy ma swojego sobowtóra pluci przeciwnej