Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219267
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

3/10

ocenił(a) film na 3

"The Maze Runner" to film, który swoim brakiem logiki zachęca bardziej do wyszukiwania kolejnych błędów niżeli do skupiania się na fabule, która i tak jest skierowana do młodzieży. W pewnym momencie pomyślałem "a może każdy z tych bachorów reprezentuje jakiś ustrój polityczny?", szybko jednak się otrząsłem z tego bladego pojęcia po kolejnej myśli "jak ja mogę doszukiwać się metafory w filmie, który powinien lecieć na Disney Channel?"
Obejrzę kolejną część. W większości dla zasady ale mam też wrażenie, że sprawi mi chociażby małą niespodziankę.

pachomir

Haha O, koleś...To sci-fi, a tajemnice filmu nie mają nic do Twej sumującej "logiki"...
Ty zaś jesteś przesadnie krytyczny - daruj sobie zasłanianie się gustem, bo tu chodzi o to, że zaprzeczasz sam sobie, pomijając swoją emanującą desperackim hejtem zarozumiałość, kiedy swą odmiennością zdania na siłę chcesz rozpaczliwie ogłosić, że jesteś ważny i mądry ;]
Kogo obchodzisz? Kto dba o twoją ocenę i gust na ten film, skoro otwierasz tak TĘPY temat? Po co to, w ogóle..

Dlatego właśnie odpisuję. Nie zamierzam się sprzeczać o Twój gust. Po prostu ten temat to kretyństwo. Bez urazy - może nie jesteś idiotą, więc nie będziesz hejtować, tylko załapiesz aluzję.
Pozdrawiam i nie miałem na celu Cię obrazić, raz jeszcze.

ocenił(a) film na 3
Wilkolak_Autograf

Najwyraźniej Ciebie obchodzę. Od początku 2008 roku komentuję każdy film, który oglądam od początku do końca łącznie z napisami, i nie dbam o to, co kto myśli na temat mojego zdania. To moje hobby :) Pytasz "po co to, w ogóle?", a ja pytam "po co ty tu w ogóle?" skoro oczekujesz ode mnie tego czego sam nie robisz. Proponujesz cenzurę na filmwebie(?) bo w zasadzie już nie rozumiem czego ode mnie oczekujesz? To nie jest desperackie obwieszczanie, że jestem ważny i mądry czy niewiele znaczący i głupi (i tak nic Ci nie udowodnię) - jedni kolekcjonują znaczki, inni pudełka od zapałek, ja oglądam, oceniam i komentuję filmy. Myślę, że po to jest ten portal i wolność słowa. Sci-fi czy fantasy też muszą reprezentować sobą przynajmniej część realizmu skoro jest to film o ludziach dla ludzi. Gdybym natomiast był przesadnie krytyczny to bym stawiał tylko jedynki i dziesiątki, tak jak sporo użytkowników FW. Jednak moja skala w porównaniu do nich zaczyna się na jedynce poprzez dwójkę, trójkę, czwórkę... kończąc na dziesiątce. Dzięki za twoją krytykę, zapamiętam ją sobie ale raczej nic nią nie wskórasz.

ocenił(a) film na 3
pachomir

Jeśli ekipa Filmwebu pozwoli na pisanie dłuższych komentarzy pod ocenami to zapewniam, że nigdy nie zobaczysz mnie na forum.

pachomir

Tylko informuję, że nie zamierzam już kompletnie nic dodać
- to, co napisałem wcześniej jest wiecznym zwierciadłem, paradoksem, do Twojej odpowiedzi.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
pachomir

To po prostu uboższa wersja Igrzysk Śmierci, ale co do zasad logiki to po prostu zwykłe czepialstwo.

Wymień kilka elementów z "brakiem logiki".

RAC_79

zgadzam się ^

ocenił(a) film na 8
Wilkolak_Autograf

I nastała cisza :)

zibiboniek1

Jak to? :<

ocenił(a) film na 8
Wilkolak_Autograf

Chodziło mi o to że popieram ciebie i RAC_79

zibiboniek1

Ale cisza jednak jeszcze nie nastała :D