Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219277
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Mam pytanie. Czy ten film jest podobny do filmów typu: "Zmierzch", "Dary Anioła", "Igrzyska Śmierci"? Chodzi mi o to, czy kierowany jest do młodzieży... Pytam się, ponieważ nie jestem miłośnikiem tego typu filmów, a opis tego mnie zaciekawił. Nie wiem, czy to nie będzie dla mnie strata czasu... I proszę bez urazy, bo nie chcę nikogo atakować, po prostu nie lubię klimatów typu piękny nastolatek i jakotaka nastolatka i miłość...

ocenił(a) film na 6
marzasz

Tak, to jest typowa młodzieżówka, aczkolwiek ciekawsza niż np. "Niezgodna", "Zmierzch" i inne klasyki tego gatunku. Dużym plusem tego filmu jest właśnie brak wątku miłosnego. Fabuła może znudzić dorosłego, wręcz rozśmieszyć, ale mimo to całkiem przyjemnie się ogląda. Efekty są całkiem niezłe, ogólnie niezły film.

theMedicalDoctor

Dzięki. Może i obejrzę dla zaspokojenia ciekawości. No i gra tam Jojen z GoT...

ocenił(a) film na 6
marzasz

A w drugiej części będą jeszcze Missandrei i Littlefinger

ocenił(a) film na 5
marzasz

Yep, jest to film właśnie w tym stylu, choć zdecydowanie lepszy od całej trójki.

ocenił(a) film na 10
marzasz

Film typu Igrzyska Śmierci, ale naprawdę ciekawy jak na rok 2014, który najlepszy nie jest

ocenił(a) film na 7
marzasz

Brak wątku miłosnego - oglądaj śmiało. Poza tym ciekawe rzeczy kryją się w labiryncie: grafik cieszył się jak dziecko gdy projektował ;)

ocenił(a) film na 8
marzasz

Na całe szczeście nie ma takich wątków melodramatu miłosnego jak w "Zmierzch..."