Czekam na film, bo już czytając myślałam, że to bardzo dobry materiał do przerobienia na scenariusz. I sam labirynt, Strefa a szczególnie buldożercy, których nie umiem sobie wyobrazić - fajnie będzie to zobaczyć na ekranie.
Może wyjść z tego niezły film i pewnie spory sukces komercyjny.
Wpisałam tytuł z czystej ciekawości, książki mi się podobały, więc byłam ciekawa czy to też planują sfilmować, no i prosze.
Ja sobie Buldożerców wyobrażałam jak jakieś pół-mechaniczne i pół-robakowate robale, ale było to trudne.
Ja je sobie wyobrazam jak jakies rozowe, swiecace, wielkie gluty, z ktorych wyrastaja te ich pily, kolce itp.
Ja jestem bardziej ciekaw jak oni zekranizują drugi, albo trzeci tom.. mają na pewno idealne wyczucie czasu - w przyszłym roku ostatni film Igrzysk Śmierci, więc na pewno część fanów po Labiryncie przerzuci się na serię Dashnera. :) Po przeczytaniu Hunger Games również się zastanawiałem, jak oni chcą to zekranizować? Po w miarę udanym drugim filmie, jakoś to przełknąłem (jednak do dziś bolą mnie niektóre zmiany). Teraz czekam na trójkę, w której ciągle się coś dzieje, a akcji ma więcej niż dwa poprzedni tomy.
W Więźniu labiryntu mamy podobną tendencję, może i akcji niewiele w 1 tomie, ale zwiastun bardziej widowiskowy i efekciarski, niż to sobie wyobrażałem. Pytanie skąd oni dodali te elementy (walenie się ścian, mechaniczne macki?), ale mam tylko nadzieję, że koniec będzie również z efektem WOW, co w książce, a nawet bardziej zaskakujący, jeśli już tak zmieniają.
Na Próby ognia (pewnie za dwa lata powstanie) już ostrzę sobie apetyt. Jeszcze lepszy materiał do scenariusza. Na filmy tego gatunku rzadko chodzę do kina, ale tutaj ewidentnie trzeba wesprzeć tę produkcję, żeby seria nabrała tempa. Obowiązkowa wizyta we wrześniu w kinach.
Jako również fan Teen Wolfa, czytając całą serię (znając już obsadę ekranizacji), nie miałem ani razu przecz oczami twarzy Dylana. Ciężko będzie się przekonać do tego aktora, zwłaszcza, że znany jest przeze mnie głównie z tej komicznej roli. Teresę jednak dobrali zdecydowanie lepiej.