Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219277
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Książka

ocenił(a) film na 7

Do osób które przeczytały książkę - czy warto ?Czy cała seria jest warta przeczytania ?

ocenił(a) film na 9
martynx

Warto, bardzo ciekawa książka, szybko i bardzo przyjemnie się ją czyta. Interesująca treść, fajni bohaterowie, co więcej jest całkiem nieźle napisana!
Całą serie przeczytałam w 2 dwa dni, bo wprost nie mogłam się oderwać od lektury. Myślę, że się nie zawiedziesz ;)

martynx

Również gorąco polecam :) Dużo osób mówi, że to takie kolejne Igrzyska i Niezgodna, ale osobiście uważam, że książka ma w sobie to coś co ją wyróżnia.

ocenił(a) film na 10
martynx

Mnie książka wciągnęła bardzooo, przeczytałam w 4 dni. Zabieram się za następne części. Z czystym sumieniem polecam pierwsza część, bardzo ciekawa i nie ma takich jakichś przeciągających się momentów które nudzą, każdy moment książki jest intrygujący. Z pewnością nie można tego porównać z Igrzyskami ani Niezgodna czy innej tego typu opowieści! Popieram przedmówce, książka ma w sobie to coś co ja bardzo wyróżnia. Zaliczam do ulubionych.

ocenił(a) film na 6
martynx

Pierwsza tak, choć końcówka (sposób opuszczenia labiryntu) średnio mi się podobała, drugą już nieco męczyłam, taka na siłe się wydawała, pomysł labiryntu w pierwszej był świetny, w drugiej nie mogli go powielić więc powciskali mase pułapek w kolejne tajemnicze miejsce, a trzecią czytałam tylko po to żeby móc ocenić całość, bardzo mi się nie podobała, szczególnie zakończenie.

martynx

Całkowicie zgadzam się z Koboshi. Polecam Ci jedynie pierwszą część trylogii.

ocenił(a) film na 9
martynx

Hmm to ciekawe.. Co prawda czytałam tę serię 2 razy w kwietniu, więc mogę już dobrze nie pamiętać. Wydaję mi się, że druga część była najlepsza, w ogóle całą trylogię bardzo lubię. Chyba muszę sięgnąć po nią jeszcze raz ;)
Według mnie zakończenie książki świetne, właśnie na coś takiego liczyłam.

ocenił(a) film na 8
martynx

no widzicie, każdy ma inną opinię. ja uważam, że jak najbardziej warto przeczytać. pierwsza - ekstra, druga - ciężko było mi ją przeczytać, trzecia - super. szybko i przyjemnie się czyta.

ocenił(a) film na 7
martynx

Tą książke można albo nienawidzić albo kochać . Dla mnie czytało się ją bardzo powoli , mozolnie , czasem była nudna. Jednak uważam ,że fabuła i cały pomysł Labiryntu był bardzo ciekawy. Skończyłam 1 część na razie po 2 nie sęgam i mam nadzieje ,że film będzie lepszy :)

ocenił(a) film na 6
martynx

Tak. Tak.

ocenił(a) film na 8
martynx

Mi się książka bardzo podobała. Szybko i miło się czyta. Polecam przeczytać przed premierą filmu bo coś czuję że będzie to dno, a szkoda zniechęcać się do tak ciekawej historii.

martynx

Można przeczytać , bez szalu ale czyta sie ok, na pewno do niej nie wrócę
Przrczytalam dwie części

ocenił(a) film na 7
martynx

Dzięki wszystkim przeczytałam pierwszą cześć, bez rewelacji szybko sie czyta, przyjemna książka, jestem ciekawa jak książka się zakończy dlatego sięgam po 2 część

ocenił(a) film na 6
martynx

Dwie pierwsze części są ciekawe, niestety rozczarowałam się na 3

użytkownik usunięty
martynx

jeśli masz poniżej 15 lat i mózg rasowej gimbazy to coś dla ciebie
w innym przypadku omijaj tę cieczkę dla nastolatków

Dokładnie. Poza tym nigdy nie zrozumiem, dlaczego argument "szybko się czyta" pojawia się jako zaleta książki. Dla mnie to zapowiedź bezrefleksyjnej płycizny :/

użytkownik usunięty
Death

dobrze napisane, to tak jak fabrykami słów czyli kolektywami pisarzy piszących w jakimś wykreowanym kontinuum byle tylko zarobić i powstaje wtedy 50 książek o tych samych bohaterach ale nudne jak flaki z olejem.
Książka powinna wycisnąć z ciebie emocje byś płakał albo miał chęć wyrywać strony, jeśli nie wiecie o co chodzi przeczytajcie "Kwiaty dla Algernona".

ocenił(a) film na 6
martynx

Pierwsza część świetna i na swój sposób oryginalna przy czym w momencie opuszczenia labiryntu zaczęło się robić kiepsko. Druga ujdzie, trzecia tragedia. Seria niefortunnych zdarzeń się zrobiła ultra męcząca, a wyjaśnienie całej sprawy niezbyt ekscytujące i w zasadzie niedostatecznie opisane.

ocenił(a) film na 6
martynx

Jak masz więcej niż 13 lat lub przeczytałaś w życiu chociaż jedną dobrą książkę to nie czytaj więźnia, bo to słabiak.

ocenił(a) film na 7
gaclav3

przeczytałam pierwszą cześć i jakoś mnie nie zachwyciła, zdecydowanie nie sięgne po nia po raz drugi ale chce wiedziec co bedzie dalej , ale z drugiej strony nie chce brnąć po odpoweidzi przez słaba ksiązke

martynx

ta ksiażka jest warta uwagi ,sama przeczytałam ją w 7 godzin . Wciąga od pierwszej strony .

nimfa14

A zazwyczaj tata albo mama Ci czyta?

nimfa14

Ja nie ,ja umiem czytać ,w przeciwięstwie do ciebie

martynx

a ja odradzam. próbowałam przeczytać i się wciągnąć, ale nie dałam rady. nie doczytałam jej do końca i wątpię żebym podjęła tą próbę jeszcze raz. nic specjalnego.

isobel

Widze ze duzo kobiet poztywnie recenzuje,czyli odpadam,kolejny Zmierzch albo inne cudo.

ocenił(a) film na 8
drsmierc

posiada ktos moze w wersji pdf ???

ocenił(a) film na 7
martynx

Książkę dosłownie "wciągnął" mój syn - 12 lat, ja - 31, mój były mąż - 33, moja mama - 60 i mnóstwo kolegów mojego syna. Podobała się wszystkim mimo różnicy pokoleń. Polecam.