Do osób które przeczytały książkę - czy warto ?Czy cała seria jest warta przeczytania ?
Warto, bardzo ciekawa książka, szybko i bardzo przyjemnie się ją czyta. Interesująca treść, fajni bohaterowie, co więcej jest całkiem nieźle napisana!
Całą serie przeczytałam w 2 dwa dni, bo wprost nie mogłam się oderwać od lektury. Myślę, że się nie zawiedziesz ;)
Również gorąco polecam :) Dużo osób mówi, że to takie kolejne Igrzyska i Niezgodna, ale osobiście uważam, że książka ma w sobie to coś co ją wyróżnia.
Mnie książka wciągnęła bardzooo, przeczytałam w 4 dni. Zabieram się za następne części. Z czystym sumieniem polecam pierwsza część, bardzo ciekawa i nie ma takich jakichś przeciągających się momentów które nudzą, każdy moment książki jest intrygujący. Z pewnością nie można tego porównać z Igrzyskami ani Niezgodna czy innej tego typu opowieści! Popieram przedmówce, książka ma w sobie to coś co ja bardzo wyróżnia. Zaliczam do ulubionych.
Pierwsza tak, choć końcówka (sposób opuszczenia labiryntu) średnio mi się podobała, drugą już nieco męczyłam, taka na siłe się wydawała, pomysł labiryntu w pierwszej był świetny, w drugiej nie mogli go powielić więc powciskali mase pułapek w kolejne tajemnicze miejsce, a trzecią czytałam tylko po to żeby móc ocenić całość, bardzo mi się nie podobała, szczególnie zakończenie.
Hmm to ciekawe.. Co prawda czytałam tę serię 2 razy w kwietniu, więc mogę już dobrze nie pamiętać. Wydaję mi się, że druga część była najlepsza, w ogóle całą trylogię bardzo lubię. Chyba muszę sięgnąć po nią jeszcze raz ;)
Według mnie zakończenie książki świetne, właśnie na coś takiego liczyłam.
no widzicie, każdy ma inną opinię. ja uważam, że jak najbardziej warto przeczytać. pierwsza - ekstra, druga - ciężko było mi ją przeczytać, trzecia - super. szybko i przyjemnie się czyta.
Tą książke można albo nienawidzić albo kochać . Dla mnie czytało się ją bardzo powoli , mozolnie , czasem była nudna. Jednak uważam ,że fabuła i cały pomysł Labiryntu był bardzo ciekawy. Skończyłam 1 część na razie po 2 nie sęgam i mam nadzieje ,że film będzie lepszy :)
Mi się książka bardzo podobała. Szybko i miło się czyta. Polecam przeczytać przed premierą filmu bo coś czuję że będzie to dno, a szkoda zniechęcać się do tak ciekawej historii.
Dzięki wszystkim przeczytałam pierwszą cześć, bez rewelacji szybko sie czyta, przyjemna książka, jestem ciekawa jak książka się zakończy dlatego sięgam po 2 część
jeśli masz poniżej 15 lat i mózg rasowej gimbazy to coś dla ciebie
w innym przypadku omijaj tę cieczkę dla nastolatków
Dokładnie. Poza tym nigdy nie zrozumiem, dlaczego argument "szybko się czyta" pojawia się jako zaleta książki. Dla mnie to zapowiedź bezrefleksyjnej płycizny :/
dobrze napisane, to tak jak fabrykami słów czyli kolektywami pisarzy piszących w jakimś wykreowanym kontinuum byle tylko zarobić i powstaje wtedy 50 książek o tych samych bohaterach ale nudne jak flaki z olejem.
Książka powinna wycisnąć z ciebie emocje byś płakał albo miał chęć wyrywać strony, jeśli nie wiecie o co chodzi przeczytajcie "Kwiaty dla Algernona".
Pierwsza część świetna i na swój sposób oryginalna przy czym w momencie opuszczenia labiryntu zaczęło się robić kiepsko. Druga ujdzie, trzecia tragedia. Seria niefortunnych zdarzeń się zrobiła ultra męcząca, a wyjaśnienie całej sprawy niezbyt ekscytujące i w zasadzie niedostatecznie opisane.
Jak masz więcej niż 13 lat lub przeczytałaś w życiu chociaż jedną dobrą książkę to nie czytaj więźnia, bo to słabiak.
przeczytałam pierwszą cześć i jakoś mnie nie zachwyciła, zdecydowanie nie sięgne po nia po raz drugi ale chce wiedziec co bedzie dalej , ale z drugiej strony nie chce brnąć po odpoweidzi przez słaba ksiązke
a ja odradzam. próbowałam przeczytać i się wciągnąć, ale nie dałam rady. nie doczytałam jej do końca i wątpię żebym podjęła tą próbę jeszcze raz. nic specjalnego.