Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219277
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Ktoś już widział?

użytkownik usunięty

Dwa dni temu była premiera światowa. Może ktoś z was już widział i zechce się podzielić
wrażeniami?

ocenił(a) film na 9

Światowa premiera będzie 19 września, tak samo zresztą jak i Polska.

użytkownik usunięty
ogonekcyferka

Tak? A czytałam, że 11. No cóż, widać trzeba jeszcze poczekać

ocenił(a) film na 6

11 września była premiera amerykańska, w Polsce będzie 19.

ocenił(a) film na 9
theMedicalDoctor

Mylisz się :) https://twitter. com/MazeRunnerMovie

ocenił(a) film na 6
ogonekcyferka

Ja akurat w Polsce nie mieszkam i tutaj premiera jest 17... to jak to z tymi premierami jest?

ocenił(a) film na 9
theMedicalDoctor

Hmm to dziwne, bo nawet na głównej stronie filmu podają datę 19 września. Aczkolwiek zazdroszczę, że już za 3 dni będziesz mógł to zobaczyć.

ocenił(a) film na 6
ogonekcyferka

mam :http://www.imdb.com/title/tt1790864/releaseinfo
jednak się myliłem, polska premiera jest wcześniej niż niemiecka
Ale dziwi mnie, że premiera amerykańska jest tego samego dnia co polska. Nie wypadało im zrobić premiery 11.9 ale zazwyczaj premiery w stanach są kilka dni wcześniej niż gdzie indziej. Mogli ją zrobić np. 18.9 czy 17.9

ocenił(a) film na 9
theMedicalDoctor

Faktycznie strasznie dziwna sprawa z tymi premierami, Singapur 11 września a USA 19. Nie wiem kto to wymyślił.

użytkownik usunięty
theMedicalDoctor

To tak samo jak z Igrzyskami. Druga czesc (i zresztą 3 też), polska premiera była tego samego co amerykańska.

To śmieszne że muszę wam to tłumaczyć... ale dobrze
ŚWIATOWA PREMIERA( dzień w którym film po raz pierwszy zostaje pokazany widzom) w tym wypadku 11 września.
Wszystkie inne premiery to juz tylko i wyłącznie premiery z danego kraju. Tak więc od 3 dni film jest już w kinac w Ameryce. A więc logiczne że jego światowa premiera się odbyła.
Jak ktoś mieszka a USA to sobie może obejrzeć. i nawet ocenkę na fw wstawić. Koniec tematu...

ocenił(a) film na 6
sentia

Premiera w USA będzie dopiero 18 września. To oficjalna data, 11 września była premiera w Singapurze i gdzieś jeszcze, ale nie w USA.

theMedicalDoctor

lol, że niby film z USA nie był pierwszy raz puszczany w USA? :D

ocenił(a) film na 6
revira

chyba zeszliście z tematu :)

ocenił(a) film na 6
revira

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 3

Film obejrzałem wczoraj, przedpremierowo w kinie. No cóż - fabuła nijaka a czasem wręcz absurdalna (ale w złym znaczeniu tego słowa), brak logiki, tragiczna gra aktorów, efekty średnie, nic ciekawego. Generalnie mam wrażenie że to film dla licealistów, w stylu niemieckich przygodówek.

ocenił(a) film na 6
robsonx

Też byłem wczoraj na tym filmie, w pełni się zgadzam. Po prostu przeciętny. Raczej do domowego oglądania, na kino szkoda kasy.,

użytkownik usunięty
n_krzys

Tak z ciekawości zapytam: Któryś z was czytał książkę? Interesuje mnie, jak bardzo film od niej odbiega i czy zmiany zadziałały na korzyść filmu, czy wręcz przeciwnie?

ocenił(a) film na 7

W filmie, moim zdaniem zbyt dużo pozmieniali. Myślę,że gdybym nie czytała książki, byłyby on o wiele lepszy.

ocenił(a) film na 3
_Meg_

Po prostu tragedia! Jak ktoś chce zmarnować 2godz., to polecam.

użytkownik usunięty

film w stosunku do książki jest czymś zupełnie innym. poza celem całej 'fabuły', postaciami, tym, że umieszczono ich w labiryncie dużo (wg mnie zbyt dużo) kluczowych sytuacji jest zmienionych. zmiany bardzo nie na korzyść, aczkolwiek jeśli ktoś nie czytał książki, to pewnie film jest ciekawy.

ocenił(a) film na 7

dokładnie się zgadzam, mam teraz wyrzuty sumienia, że przeczytałam najpierw książkę :/