PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609757}

Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 218 tys. ocen
7,0 10 1 218281
5,3 31 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Niech mi ktoś powie jedną rzecz: dlaczego w tak wielu filmach aktorzy nie mogą ze sobą ustalić w jaki sposób będą wymawiać imię co do którego mają wątpliwości i każdy wymawia je jak mu się podoba?
We 'Więźniu' wymawiali Minho na 3 sposoby. Nie wiem który jest właściwy ale to takie denerwujące jest, bo Minho bądź co bądź spędził z głównym bohaterem sporo czasu i chociażby ze względu na to powinni przyłożyć wagę do jego imienia, a tak to od razu widać jak aktorzy się przykładają. zamiast zapytać się to zgadują.

renkinjutsushi

jeśli chodzi ci o stylistykę to się zgodzę, ale jeśli o wiarygodność tej w stosunku do rzeczywistości to nie. koleś był azjatą i ma specyficzne azjatyckie imię i przekładając taką sytuację na rzeczywistość to nie każdy musiałbym potrafić wymówić takie imię poprawnie. Analogicznie - znałem kiedyś w pracy pewnego niemca, którego imię brzmiało Holger, ale jego rodacy - niemcy - wymawiali jego imię w tak specyficzny sposób że duża część ludzi słyszała Olgiert i tak też mu mówiła, a on ich nie poprawiał bo nie specjalnie mu na tym zależało ;)

arial_adriano2

No w sumie racja xD