Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219267
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Pewien dekiel już tak nie wiedział co wymyślić, to dla strachu puścił cyborgo-pająki, ślepe i plujące jadem na lewo i prawo. - niby straszne tak?
Beznadzieja dla nastolatków, bezmózgów wielbiących syf jak Rec lub inne ścierwo.
Poza tym absurd goni absurd. Film dla tępych nastolatków. Nie polecam.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Nie podoba się - nie komentuj, a przede wszystkim nie oceniaj. To, że tobie nie przypadł do gustu nie oznacza natychmiastowej decyzji o daniu najniższej oceny. Ludzie w wyborze filmu bardzo często własnie tą ocena się kierują, a przez imbecyli takich jak ty mogą przegapić naprawdę ciekawy film. Jednym podobają się "naciągane" historie jak ta, w końcu to SF. Większość ludzi nie przepada za "gniotem" biegającym w masce i rżnących ludzi piła mechaniczną, potrafiąc przy tym przyjąć 20 kul i nadal żyć. który ty oceniasz na magiczną "10", co prawdopodobnie jest oznaką twojej inteligencji i nudnego życia, gdyż nic poza komentowaniem bez celu filmu, który (jak widać pomimo tak beznadziejnych ocen i komentarzy) ma sporo zwolenników , więc kończ waść, wstydu oszczędź i zajmij się czymś konkretnym.

jazz_eleven

jeśli miałoby się komentować tylko te filmy, które uznało się za dobre lub bardzo dobre to forum byłoby bez sensu. Jak poczytasz forum to nie są jak mówisz same dobre oceny ale bardzo dużo osób narzeka na ten film w równym lub większym stopniu niż ja. A błędów to są tysiące w tym filmie i już wiele osób je wypisało. Jest to beznadziejna kiła, ale rozumiem że ok 80 % ludności ma inteligencję parapetu i dla nich też muszą robić takie 'dzieła'.
a jak ktoś uwielbia taki szajs jak - transformers, czy awatar o niebieskich smerfach skaczących po drzewach, ale idiotyzm to współczuję jemu i jego rodzicom że spłodzili takiego płytkiego bezmózga.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Skoro myślisz, że fantastyką interesują się tylko "bezmózgi" to się grubo mylisz. Z twojej wypowiedzi można wywnioskować, iż nie interesując się fantastyką uważasz się za osobę inteligentną i prawdopodobnie wykształconą, co z brzegu jest nie prawdą, gdyż używanie słowa "bezmózg" mija się z logiką. Wracając do tematu, zgodzę się z jednym, nie tylko fani powinni komentować dany film, lecz każdy powinien patrzeć na film obiektywnie, wyrazić chęć dyskusji i wyjaśnienia niedociągnięć, chyba dlatego dodajesz nowy temat na forum, czyż nie ? Gdy nie liczysz na żadną ripostę, napisz recenzje i tam wylej swoje smutki na temat tego "Gniota".

ocenił(a) film na 10
Mothyff

A co do mojego gustu - preferuje filmy, które z góry mają narzucone słowo "fantastyka", czyli nic realnego lub prawie, niż filmy tworzone na podobiznę naszych realiów, gdzie zachowania typu skakanie po dachach pod ostrzałem, zabijanie stu ludzi w pojedynkę są na porządku dziennym. Zresztą, twoje chęci obejrzenia chociażby Matrixa wskazują na to, że też należysz w twojej opinii do "bezmózgów", którzy lubią bajki o lataniu i zatrzymywaniu czasu.

jazz_eleven

A gdzie ja napisałem że nie interesuję się fantastyką? I co do diaska ma wspólnego marny film, marny scenariusz i marna gra aktorska z tym czy ktoś interesuje się fantastyką? Mylisz pojęcia może dlatego że masz mały iloraz inteligencji?
Co do Matrixa to podałeś bardzo dobry przykład - tak właśnie powinna wyglądać fantasytyka/sci-fi czyli świetny scenariusz, super zdjęcia, niesamowite efekty i gra aktorska. Taki film pochwalę i polecę każdemu. A ty jako tak mało inteligenty dzieciak, musisz mi wmawiać że wszystko co ma sci-fi lub fantastyka w nazwie to od razu musi być suuper bo inaczej ktoś nie lubi fantastyki itp.
Jak można być tak uwstecznionym? Bez sensu jest twoje myślenie, bo tak myśląc np jak ktoś lubi komedie to powinien zachwycać się każdą komedią nawet nie-śmiesznym gniotem. Sam widzisz jaki jesteś bez-sensu.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Twoja interpunkcja zaprzecza jakimkolwiek podstawą do osądzania mojego ilorazu inteligencji, a przede wszystkim mojego wieku. Nieźle się uśmiałem czytając twoje komentarze, więc zapewniam cie, jeśli nakręcą o tobie film (komediowy oczywiście) to na wstępie masz +3 do mojej oceny. Wracając do tematu to ciągle stoisz w miejscu. Obrzucasz mnie obelgami, ponieważ przejawiam zainteresowanie "takimi gniotami". Nie ze względu na scenariusz czy sam film, lecz na realia kina. Sam tego filmu nie oceniłbym wyżej niż na 5, ponieważ reasumując jest bardzo przeciętny, to wymiana zdań i konwersacja z kimś tak aroganckim i niedojrzałym sprawiła mi masę zabawy, stąd dam ocenę możliwie najwyższa. A nuż wysoka średnia tego filmu spowoduje u ciebie jeszcze większe oburzenie, natomiast sam kończę z tobą rozmowę, gdyż w przeciwieństwie do niektórych tu obecnych, inni mają co robić, nawet w czasie wolnym, Pozdrawiam.

jazz_eleven

Śmieszny knypku, zarzucasz mi złą interpunkcję, a w tym samym zdaniu nie umiesz pisać w ojczystym języku, hahaha. Jakimkolwiek PODSTAWĄ. WRÓĆ do przedszkola i zapytaj się pani co to prawidłowa deklinacja matołku. kto co podstawa komu czemu - podstawom JELENIU. Jak można tak pisać po 'polskiemu' w 21 wieku i udawać inteligenta? To zakrawa na śmieszność samą w sobie.
I nie kłam proszę bo pamiętam że miałeś oceniony ten film na 9 a nie na 5 tragiczny pomiotku.
Współczuję twojej rodzinie, że musi znosić takiego matoła...Polska idzie na dno....

Mothyff

Wyzwiska, wyzwiska, wyzwiska...

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

Leż lamusie

ocenił(a) film na 5
jazz_eleven

Smutne jest to, że w tym temacie największym trollem i imbecylem jesteś ty...

jazz_eleven

Totalny z ciebie kretyn i troll.

Pozwól,że ciebie zacytuje:''Nie podoba się - nie komentuj, a przede wszystkim nie oceniaj''.To tak na poważnie?To według ciebie od czego jest forum i wstawianie niskich ocen?Każdy ma prawo podzielić się swoją opinią na temat danego filmu(bo od tego jest właśnie forum) a ty jesteś po prostu głupim dzieciaczkiem co nie potrafi zaakceptować tak prostego faktu bo ktoś ma inne zdanie niż ty.Najlepiej usuń konto z filmwebu i już nie wracaj bo to strona nie dla ciebie.Tu trzeba potrafić zaakceptować czyjeś zdanie i krytykę.

ocenił(a) film na 7
patryk250

Wtrącę swoje trzy grosze.

Owszem oceniać powinien każdy, tylko wiele osób robi to źle i później wychodzi bzdurna średnia na Filmwebie. Dużo osób ocenia na zasadzie podobał się lub nie podobał się i nie ma znaczenia, czy ten ktoś lubi dany gatunek filmowy czy też nie. Przykład, jak ktoś nie lubi absurdalnego humoru to filmom Monty Pythona wystawi niską notę, chociaż w swojej kategorii te filmy są genialne.
Podobnie jest z tym modnym ostatnio kinem młodzieżowym. Nie każdy za nim przepada. Ale to nie powód aby każdemu filmowi tego typu ścinać ocenę prawie do zera.
Obrazując to dosadnie, to że ktoś wyrósł z Świnki Pepy to nie oznacza, że należy temu filmowi postawić najniższą ocenę.

Swoją drogą, jeżeli wystawia się takiemu "Wieźniowi Labiryntu" ocenę 1 to jaka ocena powinna być dla sławetnego Kac Wawa.