Czy jest już dostępna (gdziekolwiek i jakkolwiek) trzecia część trylogii???
bo ja po ponad 2 godzinnych poszukiwaniach się poddaję :(
Ach... :( tak bardzo chcę się dowiedzieć jak to wszystko się skończy,a tu jeszcze trzeba czekać...
Dzięki za info :)
omg... dzięki za info, nie wiedziałam :)
spam psychofanki Więźnia:
dziękidziękidziękidziękidziękidziękidziękidzięki :)
Zamówiłam książkę 15ego listopada (premiera miała być 20ego) po czym na dwa dni przed, Empik wysłał mi maila z przeprosinami związanymi z przesunięciem premiery na 4.12. Ktoś wie dlaczego tak długo zwlekają z tą książką? Miejmy nadzieję, że ten grudzień to już ostateczna data... :)
Znów przenieśli :( A później będę miała kichę, bo trzeba będzie kupić dwie książki na raz (bo w lutym Patriota podobno ma wyjść <3)
Mówisz o trzeciej części Legendy? Jeśli tak, to możesz mi napisać, czy opłaca się zacząć czytać tą trylogię, bo zastanawiam się nad kupnem :-)
Według mnie trylogia Legenda to naprawdę wspaniała seria. Szczególnie druga część mnie zachwyciła, co jest dziwne, bo zazwyczaj to pierwsze części są najlepsze...
100% opłaca się zacząć te trylogię, jest warta kupna :) Jeśli chcesz jakiś opis/streszczenie to napisz :)
Ja słyszałam różne wersje, data premiery cały czas jest przekładana.. Najnowsza, jaka obiła mi się o uszy to, że "Lek na śmierć" na pewno zostanie wydana przed premierą filmu "Więźnia Labiryntu".. Czekamy zniecierpliwieni :)
Różnie bywa z tym wydawnictwem. Ale ostatecznie myślę, że książka wyjdzie :) Zbliżająca się premiera filmu to dla wydawcy zawsze jakiś czynnik motywujący.
Niestety mimo tego, że był już projekt okładki, nie dokończono innej serii z tego wydawnictwa - III cz. Lasu Zębów i Rąk.
W tym przypadku jednak myślę, że wyjdzie tom trzeci - wcześniej czy później :)
To jest trzecia część "Lasu Zębów i Rąk"?!?!?!?! Nie wiedziałam!!! Kurczę, kocham tę serię! Muszę znaleźć w wersji elektronicznej :)
Trzeci tom to "Miejsca ciemne i puste" ( The Dark and Hollow Places) - niestety u nas nie ukaże się tłumaczenie.
Poza tym jest jeszcze opowiadanie, czasowo w akcji przed wydarzeniami tomu 1 - "Hare Moon".
Teraz zobaczyłam, że jest jeszcze jedno poprzedzające "What Once We Feared"
Książki i opowiadania w odpowiedniej kolejności tutaj
http://www.goodreads.com/series/45891-the-forest-of-hands-and-teeth
I znów przenieśli. Tym razem na 28 lutego. Zaczynam mieć wątpliwości, czy pojawi się przed filmem
Boże, mam nadzieję, że nie. Jeśli nawet, to może po filmie przybędzie czytelników i jednak ją wydadzą?
Czytałam całą trylogie już jakiś czas temu i o ile pierwsza część była intrygująca, druga szła mi ciężko (za dużo dla mnie tych udziwnień i pułapek), o tyle trzecią męczyłam tylko po to, żeby móc ocenić całość, no i liczyłam na jakieś szczególne zakończenie (zakończenie TRAGICZNE, nie chce spoilerować, ale autora miałam ochotę zastrzelić, 3 książki o jednym i nagle ciach pach, ktoś ######, komuś nagle coś się odmienia i pseudo happy ending pozostawiający drgającą powieke). Mam jeszcze prequel "the kill order", ale nie zdzierżę.
Mnie wczoraj przysłali maila, że jest do odbioru, więc chyba mieli ją gotową od dawna i tylko tak przeciągali nie wiadomo po co :)