Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219277
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Byłem mocno zdegustowany po obejrzeniu tego "dzieła". Oczekiwania spore, ocena na FW wysoka, a tu 2 godziny miernoty. Dałem 4 za dobrą grę młodzików, ale sam film to max 2 pkt. Mój 13 letni syn po powrocie z kina wniebowzięty i szczerze polecał, ale jak wspomniałem on ma 13 lat i starszym powinni zakazać oglądania takich pozycji. Film niesamowicie przewidywalny, może nie nudny, ale męczący. Szkoda, że z niezłej historii scenarzyści zrobili taką kaszankę. Żal 2 godzin życia, lepiej powtórzyć Kiepskich na polszicie

ocenił(a) film na 5
marco1313

Zgadzam się... Historia dupy nie urywa a zakończenie wręcz wk^%wia widza (każdego który nie wie, że to chyba będzie trylogia). Infantylność i głupota co krok. Widz od początku zastanawia się czemu te gimbazy nie zbudują drabiny/rusztowania i nie wejdą na górę...

Zapowiadało się fajnie, ale po pól godziny masz dość... Proponuję obejrzeć Władcę Much zdecydowanie lepsze kino.

ocenił(a) film na 8
Tarzan

Przecież jest dokładnie o tym rozmowa Newta z Thomasem. No i po grzyba mieliby się wspinać na ścianę? W czym im by to pomogło?

ocenił(a) film na 5
marco1313

Bardzo przeciętna produkcja dla ludzi z przedziału mniej więcej 10-15 lat. Pomysł nawet niezły i głównie dlatego dałem "5" natomiast wykonanie fa - ta - lne. Naiwne i głupie gadki , słaby montaż , brak jakiegoś polotu i finezji w tym wszystkim. Film, który mógłby spokojnie lecieć na jakimś familijno - młodzieżowym kanale w niedzielę rano . Można obejrzeć, ale po co ?

ocenił(a) film na 5
marco1313

Ostatnio wszystkie SF są kierowane do młodzieży, przyznam że brakuje mi dobrego SF skierowanego do dorosłych. Czyżby twórcy uważali że dorośli nie wierzą w "bajki" i oglądają tylko dramaty? :)

Ale po tej ilości teen SF już wiem że każdy kolejny film gdzie grają dzieciaki jest dla mnie skreślony. Obrzydzili mi to na lata...

ocenił(a) film na 4
marco1313

Jakbyś czytał w moich myślach.

ocenił(a) film na 4
marco1313

zgadzam się