Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219277
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Totalny syf!

ocenił(a) film na 1

Podzielam opinię "zwierze_w_plenerze", właśnie jestem po obejrzeniu tego gówna i powiedziałem sobie, że jeżeli średnia ocena na filmweb będzie powyżej 4,0 to stracę resztki szacunku do tego portalu. No i... straciłem. O filmie innym razem bo w tej chwili przepełnia mnie i złość i szaleńczy śmiech. Ludzie z 20th Century Fox się na to gówno zgodzili???!!! Kino umiera :(

ocenił(a) film na 4
geddy_lee

pierwsze 15min wciaga , potem jest juz coraz gorzej . w chwili kiedy wjezdza winda ze swierzxakiem powiedzialem sobie ------tylko nie dziewczyna . niesdtety byla to dziewczyna w dodatku mdła i bez wyrazu .typowy przyklad tego jak po kwadransie mozna totalnie spier......c ciekawy temat . daje 4 nie dlatego ze sam tak napisales ale tylko dlatego bo na wiecej ten film nie zasluguje .
ps scena smierci grubaska -lepsza niz niejedna komedia

ocenił(a) film na 4
parsxzywykutafon

Podzielam opinie, ze film ten jest mierny. Scenariusz kompletnie o niczym. Przegadany czas. Kompletne nieporozumienie. Jestem zdegustowany. Niby mogłoby to być kino familijne, ale dla dzieci jednak to nie za bardzo. Nuda dla dorosłych, dla dzieci niepotrzebne pranie mózgu. Odradzam ten film każdemu !!

parsxzywykutafon

A mi się ten film podobał. Wiadomo, że w porównaniu do książki muszą iść trochę na skróty, bo inaczej wyszedłby drugi Władca Pierścieni wersja reżyserska, a takiej dłużyzny przy tym scenariuszu nikt by nie wysiedział :)
Na początku byłam zrażona doborem tak młodych aktorów, bo przez to film wydawał się trochę zbyt infantylny, ale poradzili sobie nieźle. A tę "mdłą aktorkę" jak nazwałeś Kayę Scodelario bardzo lubię i mogę ją oglądać godzinami. Także kto co woli :)
Moim zdaniem film był niezły, trzymał w napięciu i mam nadzieję, że w następnej części wyjdą z jakimś ciekawym wytłumaczeniem całej akcji.

ocenił(a) film na 8
geddy_lee

Ten film faktycznie jest fatalny ;/ Przeczytałam książkę i naprawdę spodziewałam się czegoś więcej niż tego co z tym zrobili. Z początku jeszcze myślałam że będzie to film który faktycznie będzie dobry, ale potem prawie usnęłam. Fabuła filmu muszę przyznać była ciekawa, ale oczywiście musieli to zniszczyć i zrobić z tego totalne gówno. Te wszystkie postacie wyobrażałam sobie zupeeeełnie inaczej.
No nic dodać nic ująć... Ekranizacja tej książki był klapą i tyle.

ocenił(a) film na 10
Aliss_Sun

Dla mnie film jest świetny. Trzyma cały czas w napięciu I do końca jest bardzo ciekawy . Bardzo dobrze dobrali aktorów do postaci z ksiażki właśnie tak ich sobie wyobrażałam. Książka I film są tak samo dobre. Co prawda film jest skrócony no ale trwałby zapewne strasznie długo gdyby było wiecej szczegłów.

ocenił(a) film na 8
lulu22

No co kto lubi ;)

ocenił(a) film na 5
geddy_lee

Dzieciaki się podniecają bo to do nich skierowana produkcja. Starsi nie mają czego szukać, szkoda czasu. Ja żałuję.