Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219267
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

f

ocenił(a) film na 9

Mam wrażenie że nie istnieją już dobre filmy które nie są oparte na książce ,mimo to interesujący

ocenił(a) film na 6
justi0301

Serio? To uważasz za dobrą ekranizację? Film całkiem niezły, ale z książką to ma nie wiele wspólnego...

ocenił(a) film na 8
theMedicalDoctor

Nie napisała, że jest to dobra ekranizacja, tylko że dobre filmy w większości powstają teraz w oparciu o książki.

ocenił(a) film na 6
oOAlexOo

To się nazywa ekranizacja.

ocenił(a) film na 8
theMedicalDoctor

Może przeczytaj nasze komentarze jeszcze raz, tym razem na spokojnie.

ocenił(a) film na 6
oOAlexOo

Wystawiła 10 gwiazdek i napisała że jest "interesujący". Raczej wątpię, żeby odnosiła się do teorii Darwina tylko do filmu.

ocenił(a) film na 8
theMedicalDoctor

Justyna napisała, że wiele dobrych filmów jest teraz opartych na książkach, a nie że są one wierne pierwowzorom. Napisała, że film Więzień Labiryntu jest dobry i ciekawy jako osobne dzieło, a nie że jest wierny książce.

ocenił(a) film na 6
oOAlexOo

Nigdzie nie napisała, że nie chodzi jej o ekranizację tylko o sam film. Ja odbieram to w ten sposób.

ocenił(a) film na 9
theMedicalDoctor

Radzę przeczytać jeszcze raz komentarze i tym razem je zrozumieć

ocenił(a) film na 6
justi0301

skoro nie jestem w stanie ich zrozumieć, to są zbyt debilne

ocenił(a) film na 9
theMedicalDoctor

Lub zbyt ambitne

ocenił(a) film na 6
justi0301

Lub zbyt ambitne. Ale najpierw mówisz jedno a potem drugie, więc stawiam na to pierwsze.

justi0301

Dlatego trzeba czytać książki. Jednak po obejrzeniu filmu wiem, że na ksiażkę nigdy się nie skuszę..

soapybubble

A szkoda bo książka jest o niebo lepsza od filmu. Film zostawia wiele niewyjaśnionych kwestii, które powinny zostać wyjaśnione a mimo to nie zostały. Właśnie te braki w informacjach skusiły mnie do przeczytania Więźnia Labiryntu i tak mnie wciągnęła książka, że jestem w trakcie czytania 2 części.

Dreon7338

W moim przypadku to wyjątek, że wpierw sięgnęłam po film (nie wiedziałam, że jest na podstawie książki). I nie chodzi mi o braki. Nie trafia do mnie cała fabuła - ten nowy modny trend o ekspreymentach na młozdzieży ...

ocenił(a) film na 8
Dreon7338

Zgadzam się, książki są świetne. W 4 dni przeczytałem wszystkie części. Nie mogłem się od nich oderwać. Niestety teraz jestem trochę ograniczony, ponieważ nie znam jakoś super świetnie angielskiego i czytanie kolejnej części zajmie mi chyba wieki.