Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219277
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

dlaczego ci mądrale nie wpadli na pomysł zjechania windą?? przecież wracała - nie było o tym
mowy w filmie - wydaję się to banalnie oczywiste, że tego trzeba spróbować, a wspinaczka po
pnączach na górę - o tym była mowa - że niby nie rosną tak wysoko, a w niemal połowie ujęć
filmu (nawet na plakacie) widać, że ta roślina pnie po ścianach do samej góry, aż się przelewa
na druga stronę... brecht.
a te, btw świetnie zrobione biomechaniczne monstra, dlaczego one raz biegały z chyżością robo-
geparda, a innym razem kicały jak kulawe króliczki...? pewnie, żeby nie dopaść chłopaczków -
sceny rodem z kreskówek...
no i te dialogi - pseudo-patetyczny bełkot banału, fuj!
postaci banalne, wszystko takie dosłowne...
Pstryk!
szkoda, bo potencjał w fabule jest... był...

ocenił(a) film na 5
svetrij_movlak

Film słaby i co do tego nie ma dyskusji, ale nie możesz zarzucić im windy bo mówili w filmie że nie zjeżdża na dół jak ktoś jest w środku :p

ocenił(a) film na 6
svetrij_movlak

Radzę oglądać ze zrozumieniem- było tłumaczone, że winda NIE JEDZIE z człowiekiem w środku i że próbowali tego dwa razy. Co do pnączy, to te na górze były zdaje się za słabe i nie rosły wszędzie, ale pamiętam jedną scenę z ucieczki Thomasa po labiryncie w której wspiął się po pnączach... mnie tam bardziej zastanawia, czemu nie mogli zbudować sobie drabiny z tych materiałów budowlanych które dostawali.

ocenił(a) film na 4
theMedicalDoctor

tak, sorry, możliwe, że przegapiłem to z windą, przysypiałem... ;]
też myślałem o zbudowaniu czegoś - trzy lata tam byli...!
dużo naiwności w tym wszystkim, niedoróbki, mizeria...

ocenił(a) film na 6
svetrij_movlak

Hah, faktycznie, dialogi nie są mocną stroną tego filmu, można się znudzić. Co do tych pnączy to nie mam stuprocentowej pewności, ale mogli coś zbudować żeby się dostać na górę. Jak na trzy lata rzeczywiście trochę prymitywnie to wyglądało