PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609757}

Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 218876
5,4 38 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Mam młodszego brata który chce iść na ten film ale ma 11 lat. Po zwiastunie i opisie gatunku się nie
zgodziłam ale chce jeszcze spytać tych co już byli. Czy nie jest to zbyt drastyczny film dla takiego
dziecka?

ocenił(a) film na 8
nestia

Nie, odpuść ;) Braciszek za młody nie ma dużo tego typu scen ale według mnie wystarczająco, pozatym to nie film dla niego, chłopak sie pogubi i pewnie nie zrozumie :)

nestia

Zabierz brata na Ojca Chrzestnego. Nauczy się co to znaczy honor, rodzina, że w życiu pieniądze nie są najważniejsze, że nie dyma się cudzych żon. A z tego Labiryntu nic nie wyniesie.

ocenił(a) film na 10
nestia

wpuszcza, bez przesady. przeciez to nie horror ludzie..

nestia

W wieku 11 lat ogląda się klasykę kina, a nie jakieś gnioty.

ocenił(a) film na 7
nestia

Stwierdzam, że bez problemu. Nie ma nic w tym filmie takiego czego nie mógł by obejrzeć jedenastolatek. Żadnego seksu, brak drastycznych scen.

bunio_87

no właśnie ja mam 11 lat i chyba ide

ocenił(a) film na 7
nestia

Ja bym w życiu dziecka na to nie zabrał! Dużo brutalnych scen. Co z tego, ze seksu nie ma, skoro sama śmierć i przemoc. FIlm fajny, ale nie dla dzieci. Tak 14+

matt_skylight

Ja miałem 10 to to oglądałem moim zdaniem był okej

ocenił(a) film na 7
nestia

Daj sobie spokój. Film zdecydowanie od lat 14-15. Zasugerowałem się oceną wieku w multikinie ( 12 ) i zabrałem córkę. Dzieciak połowę filmu przesiedział z zamkniętymi oczami.

ocenił(a) film na 5
nestia

Polecam zrobić to w prosty sposób:
http://www.imdb.com/title/tt1790864/parentalguide?ref_=tt_stry_pg#certification
Masz opisane wszystko co może być nie dla dzieci.

A ratingi gdzie zdecydowanie dominują od 12-13 lat pokazują, że 11 powinien dać sobie radę bez mrugnięcia. Jakby nie patrzeć to jest film dla nastolatków.

Dealric

Hehe, w UK ta sama grupa wiekowa co dla "Gry o Tron" :)

nestia

Byłam dzisiaj w multikinie, i informacja na stronie jest nieprawidłowa, ponieważ ograniczenie wiekowe jest do 15 lat.

nestia

Obejrzałam ten film przedwczoraj i byłam zaskoczona tym, że ktokolwiek mógł napisać, iż jest on od 12 lat. Chyba ludzie mają już wypaczone spojrzenie i uznają, że film bez seksu = film nadający się dla dzieci. No bo przecież drastyczne sceny to już może oglądać każdy, nie? Przecież to tylko rozszarpywane ciała, przemoc i śmierć, nic wielkiego, prawda? A potem szok, że dzieciaki są takie agresywne. Osobiście w życiu bym na to nie zabrała 11-letniego brata.

Morgana_filmweb

Czemu od razu agresywne? Ja jak patrzylem a mialem 10 lat to nie bylem

ocenił(a) film na 7
nestia

to zalezy na jakim poziomie filmowym jest twój brat niektórzy w jego wieku uglądają juz dużo gorsze filmy nawet w nowych bajkach jest wiecej przemocy niz tu.
No chyba ze mlody jest wychowywany na kinie familijnym itp no to wtedy lepiej go nie zabierac po co ma się dzieciak potem denerwowac?

nestia

Dziś byłem w kinie jak napisali wyżej jak wychowany jest na kinie familijnym to nie polecam .