PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639953}

Więzy krwi

Blood Ties
2013
6,7 14 tys. ocen
6,7 10 1 13571
6,0 13 krytyków
Więzy krwi
powrót do forum filmu Więzy krwi

Dawno nie miałem okazji zobaczyć tak dobrego kina. Filmu tak zgrabnie manipulującego odczuciami widza względem głównych bohaterów.
SPOILER Przez pierwszą część współczułem Chrisowi, do momentu zabicia tego łepka w Barze.
Następnie zmagałem się razem z Frankiem i jego moralnymi dylematami. A zakończenie... Mistrzostwo. Film jest naprawdę godny polecenia.

verigut

troche odswiezylem, ale wracam czesto do tego filmu .. mam dokladnie takie same odczucia jak to co napisales :) na zakonczeniu sie normalnie wzruszylem. Bardzo dawno czegos takiego nie mialem :( SPOILER podobalo mi sie, ze mimo tych wszystkich nieporozumien miedzy bracmi, starszy pokazal, ze dla niego najwazniejsza jest rodzina, milosc do brata, wszystko inne w tym momencie bylo dla niego nieistotne, PS. jak byl maly to obiecal ojcu, ze zawsze bedzie sie opiekowal bratem, no i dotrzymal mimo, ze wlasnym kosztem .. cos wspanialego :))

verigut

Film ok, nic nadzwyczajnego - schemat oklepany

ocenił(a) film na 7
verigut

II połowa filmu ciekawa, bo I nuuuudna. ale mimo wszystkich nieporozumień i zabójstw bracia pozostali braćmi.

ocenił(a) film na 8
verigut

Noo;docenił to,że brat policjant go nie zabił i miał potem złąmane zycie,złamaną karierę..Chyba wiedział,że i tak nie uda mu się uciec..

ocenił(a) film na 8
verigut

Dobry film, może trochę powoli się rozkręca, ale im dalej tym lepiej. Dobrze napisane postaci tych braci, każdy z nich ma swoje wady, ale każdy też swoje zasady ma. Mocne i konkretne kino z dobrym klimatem. Świetny finał.