na temat tego filmu bo kazdy milosnik horroru wie z czym sie je filmy Cronenberga ... Ten film mogl zrobic tylko Cronenberg albo Lynch ...
Szkoda tylko, ze nigdy nie wyszedl u nas z lektorem na vhs tylko trzeba bylo sobie flaki wypruwac zeby zdobyc wersje nagrana z tv.
Dzięki. Z tej listy widziałem oczywiście Poltergeista bo to już klasyka, The entity też mi się podobało, Burnt offerings też bardzo dobry. Pozostałych nie pamiętam wiec z pewnością obejrzę, oczywiście jeżeli są do tych filmów napisy lub lektor, bo nie znam angielskiego na tyle dobrze żeby obejrzeć cały film bez tłumaczenia. Jak ci się przypomni więcej horrorów z tamtego okresu o duchach,demonach,diable,szatanie, opętaniach lub egzorcyzmach to napisz, bo tylko horrory w tych klimatach lubię, tylko nie podawaj takich o jakiś sektach, które mordują lub składają ofiary w ludziach lub zwierzętach. Z góry dzięki i Pozdrawiam.
Ja bym tu dorzuciła jeszcze The Amityville Horror z 1979, The Woman in Black z 1989, Witchboard z 1986, The Haunting z 1963, They z 1993 i The Innocents z 1961.
Widziałem wszystkie. Zdecydowanie wolę jednak remaki tych filmów są dla mnie zdecydowanie lepsze. Jedynie Diabelska plansza i Dom zagubionych dusz bardzo mi się podobały z tych starszych a starsza wersja Kobiety w czerni to dla mnie słabizna straszna nowa wersja zdecydowanie straszniejsza. Tak samo pierwsze Amityville to dla mnie zdecydowanie najsłabsza częśc z całej serii a już jej remake z 2005 roku bije ją na głowę.
To nawet nie wiedziałam, że Ouija z 2014 jest remakiem Witchboarda, myślałam, że to dwa różne filmy o tej samej tematyce. Najlepsze remaki po 2000 roku, to właśnie Amityville, Ring, Klątwa i TCM.