PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557897}

Wiecznie żywy

Warm Bodies
2013
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72154
5,7 15 krytyków
Wiecznie żywy
powrót do forum filmu Wiecznie żywy

Straszny syf!
Tak szumnie głosili, że nie zrobią z tego zombie-zmierzchu, a właśnie dokładnie to zrobili.
Chyba jedyny plus to główny bohater 1) lubię tego aktora. 2) dobrze wyszły jego monologi. To
tyle jeśli chodzi o plusy. Film ten nie ma żadnego ładunku emocjonalnego (chyba że jesteś
jedenastoletnią fanką horrorów), grozy w tym nie ma nawet atomu, a większość żartów jest
prostackich. Tu niby dobra scena z przystawieniem okładki z filmem Fulciego. (w tym
momencie gawiedź na bank zacieszała niesamowicie) Niestety tu właśnie widać, w którą
stronę uderzyli twórcy, żywe trupy przedstawione w tym głupawym filmie są bardzo słabo
ucharakteryzowane i praktycznie nijak mają się do prawdziwego obrazu zombie z rasowego
horroru.
Wcześniej sprofanowali wampiry, teraz zombiaki. Na co poszło te 35 grubych zielonych
baniek? bo wbrew wszelkim oczekiwaniom na pewno nie na efekty i charakteryzację. Do tego
'świetnie' wygenerowane szkieletowy, które nawet nie wiem co mają wspólnego z tą nazwą.
Gdybym miał te 11 lat to może i bym się ich bał, ale i to nie jest pewne.

Dawno już nie wyłączyłem filmu przed końcem.
Zmierzch 2.0

ocenił(a) film na 8
Gelu_247

moim zdaniem źle odbierasz film. to że jest napisane że to horror to nie znaczy że tak masz to odbierać. nikt nie kazał Ci się bać tych zombiaków, one wręcz nie po to zostały stworzone, nie w tym filmie. ten film miał być przyjemny i lekki, śmieszny i wzruszający, miał być zabawą - i taki właśnie był. co kto lubi ;)
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 2
karola_007_2

Masz rację, zombie nie zostały stworzone żeby wywoływać lęk. One mają śmieszyć i wzruszać żeby potem wszystkie małolaty właśnie w ten sposób kojarzyły żywe trupy. Tak jak teraz wampiry kojarzą im się z miłością. Są oczywiście wyjątki jak np świetny "Zombieland", gdzie ubaw był po pachy a z umarlaków nie trzeba było robić pociesznych, komediowych bubli. Tam zombiak był zombiakiem. "Zombieland" miał być przyjemny i lekki, śmieszny i wzruszający, miał być zabawą - i taki właśnie był. a "Warm Bodies" jest komedią romantyczną skierowaną dla młodych dziewcząt.

ocenił(a) film na 8
Gelu_247

przesadzasz ;D ja bardzo nie lubię komedii romantycznych, a już na pewno nie jestem "młodym dziewczęciem", które sika za Zmierzchem itp. a film mi się podobał. ktoś miał pomysł, odbiegający od ogółu, przedstawił życie z perspektywy zombiaka w śmieszny sposób i tyle. Jeżeli oczekiwałeś filmu o zombie zombie, to to niestety nie jest walking dead. szukaj dalej ;P