PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557897}

Wiecznie żywy

Warm Bodies
2013
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72154
5,7 15 krytyków
Wiecznie żywy
powrót do forum filmu Wiecznie żywy

nie no bez jaj :D w niektórych momentach wygląda zupełnie tak samo z tymi swoimi minami :D

anaGirl123

tez mialam takie wrazenie w niektórych momentach :)

anaGirl123

Może dlatego że są do siebie podobne.

ocenił(a) film na 7
Anaissa

Co? Julie nie przypominała wcale KS! Według mnie dobrze zagrała swoja postać

CzerwonyPazdziernik

Ale ja mam na myśli wygląd a nie grę. Kristen powinna Teresie buty czyścić pod względem aktorskim.

ocenił(a) film na 6
anaGirl123

Mniejsza z Kristen... xD Ja się pytam, co oni mają z tymi zombie... xD Już wolę modę na wampiry ;D

ocenił(a) film na 7
anaGirl123

Dokladnie to samo chodziło mi przez cały film po głowie! Bardzo podobna gra, mimika twarzy, ruchy... Blond wersja Kristen jak dla mnie. Ale to ani wada, ani zaleta. Po prostu nie sposób było o tym nie myśleć chociażby np. w scenie, gdy złapała R za rękę.

AmeliaEm

Zgadzam się,rzeczywiście jest podobna do Kristen ;p,co momentami wkurzało troszkę.

ocenił(a) film na 7
anaGirl123

miałam dokładnie takie samo wrażenie. jej blond wersja, czasami mi to przeszkadzało w oglądaniu filmu, bo patrzę a tu Bella :D

anaGirl123

Również to zauważyłem, ale Palmer jest ładniejsza ;] I to raczej Stewart jest do niej podobna bo młodsza ;)

ElTabasco

Jak dla mnie Stewart, ma oryginalną urodę... Ale jeśli Palmer robi takie miny jak ona... to nie wiem, czy obejrzę ten film.

Hmm_Ciastko

Nieee... nie martw się, w tym filmie to zombie chodzą z niemądrze otwartymi ustami:D.

anaGirl123

Zamysłem twórców było prześmiać ,,Zmierzch", przy którym, nota bene, również pracowali.

Jeżeli dopatrujecie się podobieństw wyłącznie w kreacji Julie, czy jak jej tam, a do tego wyskakujecie z tym jak z największym odkryciem, to... Jesteście dosyć naiwni. Naprawdę nie chcę tym nikomu specjalnie ubliżyć. Naprawdę. Po prostu... Cała ta historia, bohaterowie, są elementem gry. ,,Zmierzch" to romansidło zrobione na poważnie. ,,Wiecznie żywy" także jest romansidłem, jednak stworzonym ze świadomością, że historia sama w sobie jest banalna, niewiarygodna, żałosna i celowo podkręcona w taki sposób, by powstała komedia. Chociażby wstawki Szekspira co kilka klatek. O to chodziło od samego początku. W przeciwieństwie do ,,Zmierzchu", ta komedia została zrobiona w sposób zaskakująco inteligentny i trzeba ją oceniać, cóż... Jako komedię. Nie chcę powiedzieć, że to dzieło wszech czasów, bo nie mogę tego porównać do mistrzowskich tytułów, jednak naprawdę mile mnie zaskoczyli. Świadomie naiwna komedia. W pewien sposób genialne. Jak zawsze: jedni pokochają, drudzy znienawidzą.

użytkownik usunięty
wylczysko

Zgadzam się że dzięki takiemu dystansowi do siebie i licznym akcentom komediowym ten film jest tak udany. Jednak nie powiedziałbym że to tylko kompletna płycizna i banał. Film umiejętnie wplata wątek nadziei i odkupienia. Nawet padają słowa o naprawieniu i ekshumowaniu całego świata. Jest również pochwałą życia. Na dodatek pokazuje siłę miłości która potrafi nawet ożywić trupa. Banał? Być może ale jak umiejętnie wpleciony w film o zombie Tak więc mamy świadomy kicz ale również inteligentną treść. Tak się robi filmy rozrywkowe z polotem:)

ocenił(a) film na 9

Amen panowie. Szkoda, że nie wszyscy zakumali "o co cho?"

Oczywiście, masz rację. Nie chciałam umniejszyć znaczenia wstawek, bardzo przepraszam za niedopatrzenie w mojej wypowiedzi. Jasne, że film nie jest głupi czy banalny. Jak powiedziałam, na swój sposób całość jest naprawdę genialna, ma dużo do powiedzenia. Mamy filozofię, mamy psychologię, mamy celne dowcipy, mamy elementy kultury wysokiej.

Z drugiej strony ciężko mówić w komedii o wyższych wartościach - mam osobiste odczucie, że to wychodzi odrobinę naiwnie. ,,Warm bodies" nie mogłabym z czystym sumieniem opatrzyć plakietką ,,arcydzieło". Być może dlatego, że dla mnie przekaz był jasny i wyraźny, ale w życiu wielu ludzi mógłby wnieść coś więcej. Społeczność często ma problem z rozpatrzeniem wartości filmu. Bo skoro ,,komedia", to pewnie pusta. I szkoda, bardzo szkoda, bo pewne sprawy przeciekają nam przez palce w nie zauważony sposób.

PS Sytuacja lubi się powtarzać, znów wzięto mnie za chłopaka. Jestem dziewczyną! (:

użytkownik usunięty
wylczysko

Dla mnie ten film był głębszy od Tarantino:) Spodobała mi się też scena jak R podchodzi pod balkon bo wyglądało to zapewne jako świadomy pastisz Romea i Julii. Albo jak na końcu R mówi że może dalej nazywać się R tak jakby bez znaczenia stało się dla niego jak ma się nazywać i kim wcześniej był. Ważne tylko że odzyskał życie.

ocenił(a) film na 2
wylczysko

Jako romans jest gniotem, a jako komedia jeszcze większym. Film nie jest parodią zmierzchu, jest oddzielnym tworem, głupim pomysłem innej pisarki.

ShaggyTM

Pisarza.

anaGirl123

Mysle,ze dlatego ją wzieli :) super fajny lekki filmik. NIe tam jakies arcydzieło. Po prostu fajny filmik i tyle :)

ocenił(a) film na 8
anaGirl123

Proszę Cię nie obrażaj Teresy Palmer to całkiem niezła aktorka.

ocenił(a) film na 7
melson903

Teresa Palmer jest sto razy ładniejsza ,sto razy bardziej uzdolniona i sto razy naturalniejsza od Stewart. Świetnie zagrała też w Take me home tonight.

ocenił(a) film na 7
anaGirl123

Jak dla mnie była super. Grała 100 razy lepiej niż Kristen.

I powiem że miło mi się ten film oglądało. Nie to abym uważała go za arcydzieło. Ale Był bardzo przyjemny i na na pewno go jeszcze kiedyś obejrzę.

ocenił(a) film na 2
liluf

jako prawdziwy zombiak radze Ci już nigdy więcej tego filmu nie oglądać !!

ocenił(a) film na 8
michk100

polecam za to The Walking Dead

ocenił(a) film na 2
anaGirl123

ale w prawdziwym świecie aż tylu zombiaków nie ma .... w Polsce jest nas może z tysiąc :)

ocenił(a) film na 4
anaGirl123

heh na tym zdjęciu to jak w mordę strzelił Kirsten :D
http://1.fwcdn.pl/ph/03/82/350382/262759.1.jpg

anaGirl123

też miałam podobne odczucia :)

ocenił(a) film na 10
anaGirl123

jupi... a myslalam ze zwariowalam hahaha...
nie dosc ze film mile zaskoczyl to jeszcze obsada niczego sobie !

pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
anaGirl123

Ale film ocenilas na 8..

ocenił(a) film na 8
El3ktra

to że aktorka wygląda jak wygląda nie sprawi że ocenię film na 1. czytałam książkę i rozumiem dlaczego dali akurat tą aktorkę.

ocenił(a) film na 7
anaGirl123

No nie wiem, nie porównywałbym ich aż tak bardzo do siebie. Teresa jest zdecydowanie zdolniejszą aktorką i nie wypada wszędzie tak samo, a Kristen no cóż... szkoda gadać.
Teresa jest ładniejsza, zdolniejsza i ogólnie lepiej się prezentuje na ekranie.

ocenił(a) film na 8
elo84

co nie zmienia faktu że jej kości policzkowe są identyczne :)

ocenił(a) film na 7
anaGirl123

Są trochę podobne ale Teresa Palmer jest o wiele ładniejsza od Kirsten Stewart.

ocenił(a) film na 5
anaGirl123

popieram, myslalam ze to jej siostra ;)

anaGirl123

No strasznie podobna mialem wrazenie ze to gra kristen stewart