Film strasznie słodki, TYPOWO amerykański. Odnoszę wrażenie, że słabo została przedstawiona ta historia. Nic genialnego w grze Sandry Bullock nie widziałem, aby dawać jej Oscara. Gra tak samo jak zawsze. Lepiej grała w Systemie i Speed, ale Meryl Streep to nie jest i nigdy nie będzie.
Dobry na niedzielę po śniadaniu z dziećmi zamiast Pocahontaz. Zastanawiam się tylko dlaczego tam jakies oscary sie przewijaja?!?!
Możesz się zdziwić, ale bogaci ludzie w stanach naprawdę zachowują się tak cukierkowo jak w filmach. Moim zdaniem zagrała tą rolę perfekcyjnie.
Muszę cię uświadomić w pewnych sprawach, obyś nie miała tyle lat co w nicku, bo to może być bolesne ale nie, szczególnie bogaci ludzie nie są dobrzy, na pewno nie wszyscy. Głównego bohatera powinni odj***ać jego starzy kumple za zniewagę Original Gangstera, to by była wiarygodna wersja, polecam film "Miasto Gniewu" :)
http://www.filmweb.pl/Miasto.Gniewu
Kto mówił o wszystkich bogatych ludziach? Chodzi mi o to, że takich matek jak zagrała Sandra jest tam wiele. Byłeś? Poznałeś? I wypowiadałam się tylko o roli. Ale dzięki za film, muszę oglądnąć.
Zgadzam się z Tobą, ligoo. Film jest dobry (dałam ósemkę), zrobiony sprawnie i bez niepotrzebnych dłużyzn, ale bardzo amerykański - cała historyjka posypana cukrem - pudrem ckliwego wzruszenia(te wszystkie momenty na łezkę w oku...). Poza tym również uważam, że Bullock nie zasłużyła na statuetkę. Ona jest niezłą aktorką, ale w tym filmie nie pokazała nic nowego. Byłam za to mile zaskoczona córką Phila Collinsa. Wydaje się naprawdę niezła, żadne tam plecy tatusia czy coś. Pozdrowienia.
Nagrodzili ją za fakt, że była pierwszą kobietą w historii kina, która przyniosła wpływy ponad 200 mln $, będąc postacią główną całego filmu. Żadna aktorka do tej pory tego nie dokonała. Druga rzecz, Akademia nagradza "American Dream", więc wiadomo było, że jakieś nominacje będą i przynajmniej 1 Oscar z tego być musi. Akademia, Akademią, ale pamiętajmy, że niezależni krytycy też nagrodzili Bullock za tę rolę, więc po prostu trafiła na dobry film w odpowiednim czasie. A film wart obejrzenia.