Wierny ogrodnik

The Constant Gardener
2005
7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 69883
7,2 28 krytyków
Wierny ogrodnik
powrót do forum filmu Wierny ogrodnik

co męczy w filmie? zdecydowanie te wszystkie spiski, te zdrady, te złe charaktery i taka atmosfera skandalu wokół firm farmaceutycznych! po jakimś czasie raci to już swój urok tworzenia napięcia i zostaje pytanie "kiedy to się wreszcie skończy"! Męczy też trochę to zawikłanie i nieporozumienie między Justinem a Tessą!
co zachwyca? zdjęcia- zdarzają się momenty, w których dech zapiera od niesamowitych krajobrazów!! Afryka! Ci ludzie, sposób w jaki żyją, mieszkają! Dzieci! Barzo podobał mi się ten mały "spektakl" o AIDS, na niewielkiej scenie! Naprawdę świetne "wtrącenie"! No i realia życia na tym kontynencie! Sposób w jaki został on ukazany daje wiele do myślenia! Trudno jest nam sobie wyobrazić warunki w jakich zyją CI ludzie, póki nie zobaczymy tego "na własne oczy"!
Fabuła dobra! Pomysł bardzo mi się podobał. Trochę zepsuta przez "kombinację", ale jak dla mnie film jesy DOBRY!

magulia

zgadzam sie z Tobą, dodałabym tylko ze początek strasznie mi się dłużył, a później tyle informacji było przekazywanych naraz że chwilami się w tym nie łapłam...
pozdrowienia