Oglądałem go kiedyś na Video a niedawno go sobie odświeżyłem. Kiedyś podobał mi się bardzo - temat związany z Wietnamem, akcja dzieje sie w Teksasie a dokładniej w dzielnicy "Little Saigon" gdzie mieszkają sami Wietnamczycy. Były weteran z Wietnamu - Thomas McGinty, który jest obecnie księdzem postanawia odnaleźć kobietę, którą poznał 20 lat temu w Wietnamie, z którą prawdopodobnie ma dziecko. Udaje mu się odnaleźć tą kobietę właśnie w dzielnicy "Little Saigon" jednak jest ona żoną niejakiego Wong'a - szefa lokalnej mafii. Przy pomocy dawnego kumpla z Wietnamu, który teraz jest rozbójnikiem postanawia odnaleźć kobietę i córkę. Odnajdują je ale muszą walczyć z mafią. W sumie niezły film bo przez większość czasu jest akcja a duet ksiądz+kumpel z wietnamu dają radę całej mafii. Kumpel z Wietnamu to ciekawa postać w filmie - cały czas rzuca bluzgami a sam aktor - Tim Thomerson - pasuje do roli twardziela. Ogólnie niezły film akcji, dużo strzelania i krwi (to co najbardziej lubimy) no i nawet całkiem niezła muzyka (ale tylko momentami). Kiedyś ten film na wideo był superancki. Teraz raczej spodoba się tylko starym wyjadaczom i miłośnikom VHS-ów. Ja mam ten film na kasecie u siebie w domu - kupiłem sobie pare lat temu od wypożyczalni.
Tych, którzy oglądali również ten film to zapraszam do wpisywania się.