PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99660}

Wiklinowy koszyk 2

Basket Case 2
1990
4,9 1,0 tys. ocen
4,9 10 1 1007
6,3 3 krytyków
Wiklinowy koszyk 2
powrót do forum filmu Wiklinowy koszyk 2

Film

ocenił(a) film na 2

Wiklinowy koszyk 2 - jeżeli go oglądałeś musisz być zdrowo po****** skoro Ci się
podobała "jedynka".
Dwójka jest oczywiście kontynuacją pierwowzoru. Widać że reżyser miał większy
budżet (i więcej palenia patrząc na ten film) i ambicji. Film nie jest z założenia
horrorem (jak część pierwsza), oglądając go zdaje Ci się nawet że ma być zabawny.
Trudno oceniać tak kiczowaty film jakim jest Basket Case 2. Jedynka była kiczem, ale
znośnym mogła się podobać. Dwójka natomiast osobiście mnie rozczarowała, czego
brakowało?
Przede wszystkim tego czego oczekiwaliśmy po obejrzeniu części pierwszej - flaków,
krwi, skrajnie głupich morderstw i efektów specjalnych. Czym to zastąpiono? Ano
chociaż by tym że tam gdzie Dwean przebywa wraz z "braciszkiem" jest sporo innych
mutantów - które ani nie są straszne, ani obrzydliwe... Są po prostu... dziwne. (jak ten
film).
Najbardziej pojechana scena z tego "dzieła"? A proszę bardzo:
Według mnie najbardziej porąbaną sceną w historii filmów EVER [UWAGA SPOILER]
jest ta pod koniec filmu... Kiedy brat Dweana odbywa stosunek... Wiem, wiem już w
jedynce jedna z końcowych scen taka była... ale tutaj odbywa go z INNYM mutantem
(takim jak ON). Oglądając ten film nie raz sobie zadawałem pytanie "łote, łote? o0" ale
widząc TĄ scenę przeszło mi przez myśl - WHAT THE FU** I'M WATCHING?? Serio,
jak dla mnie tak porąbanej sceny w historii kina jak kopulacja dwóch mutantów nie
było i nie będzie.
Jeżeli jesteś zdrowy psychicznie, bądź flaki na ekranie Cię brzydzą - NIE OGLĄDAJ tego
filmu.
Dla kogo ten film? Na pewno dla fanów filmu gorr, podobało Ci się Martwe zło?
OGLĄDAJ.
Jak JA oceniam ten film? 2/10 Według mnie seria powinna się skończyć na "jedynce".
Dwójka to zmieniona koncepcja filmu, z horroru jakim starała się być część pierwsza
(a przez to była komicznie obrzydliwie śmieszna) na horror z elementami
humorystycznymi... Tylko panie Henenlooter JA jako widz tam gdzie powinienem się
śmiać milczałem, a tam gdzie powinienem "srać z przerażenia" się śmiałem do
rozpuku... Czas zmienić branżę? Może i tak, ale tak kiczowatego horroru jakim jest
seria Basket Case nigdy nie widziałem i jestem wdzięczny że on powstał.
Jak już wspomniałem ocena 2/10.

five_dolar_shake