Film ma genialny, niepowtarzalny klimat, niesamowita polska produkcja. Niestety oglądam teraz wersje z komentarzem Doroty Masłowskiej i tego się nie da oglądać, jest tak irytujące, nawet nie wiem jakich słów użyć. Zepsuła całą przyjemność oglądania, tak jakby ktoś puścił bąka podczas uroczystego obiadu.
Właśnie oglądam tę wersję, która leciała na kanale Kino Polska i zgadzam się. Przeszkadza w odbiorze fajnego filmu prostackimi hasłami. Na dodatek sepleni
Ja też właśnie oglądam na kino polska i zastanawiam się kto wpadł na tak durny pomysł... Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Beznadziejne komentarze
A mnie on bawił, podobał mi się. Nadał filmowi groteskowy charakter, w pozytywnym sensie, bo ten film traktowany na poważnie średnio się broni moim zdaniem.
Co kto lubi, dla mnie film niesłusznie cieszy się złą sławą - miłe zaskoczenie. A tego typu atrakcje jak ten komentarz niech pozostaną tylko i wyłącznie wyborem odbiorcy.
Mnie również niektóre teksty śmieszyły,trochę to wyglądało jak odwrócona transkrypcja dla niedowidzących.