PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35013}

Wilkołak

The Wolf Man
1941
6,7 2,8 tys. ocen
6,7 10 1 2836
5,7 11 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Troche nudny

ocenił(a) film na 8

Jak na razie to najnudniejszy i najgorszy film jaki widziałem z Kolekcji Potworów, co nie oznacza, że jest zły. Film ogląda się bardzo przyjemnie mimo paru dłużyzn, a gra aktorów jest na wysokim poziomie. Scenariusz może nie zachwyca, ale opowiedziana historia jest ciekawa dlatego 8/10. Wciąż jednak mam wrażenie, że ocena jest troche za wysoka i powinienem dać 7, ale mam dobre serce i lubie stare filmy xD

ocenił(a) film na 6
Cyryn

Ja też lubię stare filmy, ale uważam że Wilkołak, mimo niewątpliwego uroku, jest filmem słabszym niż choćby nakręcone w latach 30 tych Dracula czy Frankenstein. Największym minusem jest tu za małe wykorzystanie samego Wilkołaka, w ponad godzinnym filmie tytułowe monstrum pojawia się raptem dwa razy, co powoduje duży niedosyt.

ocenił(a) film na 9
Brat_Stali

To prawda, że w latach 30-tych (a nawet wcześniej) powstawały lepsze filmy tego gatunku. Natomiast, jeśli chodzi o zastosowane techniki filmowe to film sprawia wrażenie starszego od na przykład "King Konga"(1933). Jednak zawsze przyjemnie się wraca do starszych produkcji.

ocenił(a) film na 5
Cyryn

podobnie, lubie stare kino, ale ten film jest zdecydowanie słabszy, naiwny i nielogiczny. Pierwsze minuty filmu robią dobre wrażenie, pózniej jest tylko gorzej. 6/10