Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55199
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Moje pierwsze skojarzenie zdjęcia głównego "Wilkołaka" to zdjęcie główne "Zmierzchu".

CiasteczkowyPotworek100

Bardzo przepraszam, że jeden z moich postów pojawił się 2 razy.

ocenił(a) film na 7
CiasteczkowyPotworek100

zatem wspolczujemy Ci tegoz faktu, iz film zupelnie inny od bajki dla hot nastek i starszych kobiet w kryzysie wieku sredniego, ktore podniecaja sie wampirem z harrego pottera kojarzy sie wlasnie z nia.
Zapalmy swieczke [`]. Pomodle sie w Twojej intencji.

ocenił(a) film na 5
CiasteczkowyPotworek100

Obiecuje ze jeżeli jeszcze raz czytając o jakimś filmie z tematyki wampiryzmu, lub pokrewnych, zobaczę nawiązanie/porównanie do zmierzchu to się wyrzygam. Takim soczystym pawiem.
Miłego dnia.

ocenił(a) film na 8
CiasteczkowyPotworek100

Nie potrafię zrozumieć dlaczego wciąż zakładacie na forum tego filmu tematy dotyczące "Zmierzchu". To już jest chore. "Zmierzch" jest ekranizacją książki i zarówno przed nim jak i po nim było i będzie wiele filmów o wilkołakach, wampirach itp. więc dajcie sobie już spokój. "Wilkołak" to remake filmu z 1941r. a ten wasz cały "Zmierzch" powstał w roku 2008 na podstwaie książki z 2005r.!!! Niedługo zaczniecie wypisywać bzdury typu "Wszystkie filmy o Draculi to kiepskie podróbki <Zmierzchu>". Chore!!! Ja rozumiem, można lubić jakiś film ale wy już przeginacie

ocenił(a) film na 6
natiw

A jeśli chodzi o plakat, to mi on dużo bardziej przypomina plakat
"Dziewczyny z perłą" niż "Zmierzchu"...

ocenił(a) film na 7
sw_krecha

No,jednak normalni ludzie jeszcze istnieja.

I fakt,plakat bardziej przypomina dziewoje z perla.

ekwi

Ot włąsnie, wiedziałam że coś mi przypomina. I Dziewczyna z prełą to własnie to :)

attra

Dziewczyna z perłą rzeczywiście ma bardzo podobny plakat. A co do porównań to nie rozumiem tego zamieszania. Na pewno ten film nie ma nic wspólnego ze "Zmierzchem". Po pierwsze jest to jak już ktoś napisał remake z 1941 a po drugie fakt że jest jakiś motyw podobny między tymi filmami (tu występowanie wilkołaka) nie świadczy że coś zostało nakręcone z powodu filmu który był wcześniej. Chyba się trochę zaplatałam sama w tym co napisałam ;) Ale fakt pozostaje faktem. To wszystko pewnie dlatego że nastolatki "chcą" wierzyć że to podobieństwo istnieje i ich ukochany film jest jeszcze sławniejszy a co gorsza historia z sagi jest jakimkolwiek autorytetem dla innych producentów. Przez to wszystko czuję się nieco zniesmaczona ;//