Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55200
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

aktorzy zagrali dobrze bo taki byl scenariusz, faktycznie klimat byl mroczny ale bardziej bajeczny niż straszny bo ten film nie trzymal wogole w napieciu, praktycznie zadnych zaskakujacych czy zapierajacych dech scen, przewidywalny, nie rozumiem tej gwen bo myslalem ze go uratuje dostajac jakies wskazowki od cyganki, ze go odczruje czy cos, taka basn bez rewelacji szkoda kasy na bilet do kina lepiej sobie sciagnac z 1080p i tyle

użytkownik usunięty
michal_kaluzynski

Zgadza się w ogóle jakoś ostatnio twórcy nie potrafią stworzyć dobrego klimatu w filmach jak za dawnych lat w horrorach np. "Draculi" czy "Frankenstein" tutaj to jakoś tak zawiewa totalną sztucznością i teatralnym przedstawieniem, oraz niektóre zdjęcia krajobrazu to tak jak by były malowanymi obrazami to samo odczucie miałem w kiepskiej ekranizacji T. Burtona "Alicji w krainie czarów". Co do Wilkołaka to naprawdę kaszana pod względem efektów specjalnych film jest tragiczny, zresztą od dawien dawna nie widziałem filmu, który by miał efekty specjalne nierażące w oczy, ehhh czasy wspaniałych FX dawno minęły teraz te PGI (czy jak sie to tam nazywa), komputerowa grafa, niebieskie ekrany... tańsze i niekoniecznie lepsze:/ To samo było w "2012" kiczowate efekty specjalne, które dostarczyły mi sporo zniesmaczenia. Kiedyś filmy kręcono naturalnie (krajobrazy, budowane miasta na potrzeby filmu... wiecie o co chodzi).