Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55200
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Nudy! Badziew! Nie straszny! Cóż, wierzę, że wam się mogło nie podobać... Przywykliście do krwawej papki...
Nigdy nie lubiłem horrorów. Zaczynam sobie zdawać sprawę, że horrory o jakich myślę mówiąc "nie lubię horrorów" to "Piła" "Resident evil", czy "nocny pociąg z mięsem". "Frankenstein", czy " Dracula" to już całkiem inna para kaloszy. Do tego oczywiście podchodziłem jak do wymienionych, i na pewno bliżej mu do nich choć przewyższają go o klasę.
Daję 7/10 - przed 5 lub 6 ratuje go gra aktorska.

ocenił(a) film na 3
yasioo

Szanuję Twoje zdanie jednak uważam że ten film jest bardzo wtórny. JA sam przechodziłem z bohaterem również przeobrażeie...od ciekawości, przez nudę, irytację po rozczarowanie i żal.
Rzeczywiście tylko gra aktorska ratuje ten film przed totalna katastrofą.

yasioo

dodam, że mnie od razu zraził plakat kojarzący mi się z wszędobylskim już Zmierzchem :D
wiadomo, nie po plakacie się film ocenia, ale pierwsze wrażenie niezbyt dobre ;]

ocenił(a) film na 6
yasioo

7/10 - nudny badziew?? Albo jedno albo drugie. nudny badziew nie zasługuje nawet na 5 w 10 - stopniowej skali ale ok... Zgadzam się z większością oprócz oceny. Film faktycznie nie urzeka trochę przymula jak na moje brak mu klimatu. Hopkinsowi nie udało się wnieść słodkiego powiewu grozy z milczenia owiec. Jeden z najsłabszych filmów tego aktora