Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55200
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Dobra obsada, świetna scenografia i przy tym film bardzo "równy" bez przegięć w żadną stronę. Bardzo solidna produkcja z mrocznym klimatem, trochę w stylu burton'owskiego "Sleepy Hollow". Miło mnie zaskoczył.

ocenił(a) film na 6
New_World_Order

Scenografia i ujęcia kamery im się udały, ale to wszystko. Film nudny, kiepski fabularnie, nijaki aktorsko, nie wywołuje żadnych emocji, nie wnosi nic nowego. Męczyłem się oglądając, musiałem sobie aż przewijać bo każdy dialog był tak oczywisty a każda scena walki kopią poprzedniej 'akcji'. 3/10 - tylko dlatego tak wysoko, bo miło było popatrzeć na całkiem fajne ujęcia skąpanego w mroku Londynu, czy tej wiochy w której mieszkał Hopkins.

ocenił(a) film na 8
Hilarious

Kwestia gustu :) zaskoczenia nie ma - to w końcu w gruncie rzeczy remake filmu z '41-go. Co kto lubi, po prostu poprawnie zrobiony film, do obejrzenia wieczorem przy piwku.

ocenił(a) film na 8
New_World_Order

Doskonały , klimatyczny, solidnie zrobiony film. Owszem Film może wydawać się długi i nudny, ale ja wsiąkłem w ten klimat właśnie przez te dłużyzny. Ja polecam.

ocenił(a) film na 8
drenz

Długi i nudny?? Nie żartuj :) Film z takim klimatem jak dla mnie mógłby jeszcze chwilę dłużej trwać. Trochę za bardzo przewidywalny, ale wg mnie film pierwsza klasa.

ocenił(a) film na 8
New_World_Order

Niezasłużenie niska nota....Fabuła może nie zachwyca, ale jest poprawna, czego chcieć więcej??. Znakomita realizacja, wspaniały klimat. Trzeba docenić, wart obejrzenia!!

ocenił(a) film na 8
tenszin

Zgadzam się z autorem film jak dla mnie na mocną 8. W końcu prawdziwy film o wilkołaku, nie bezbłędny ale za to bardzo klimatyczny. Jedyne co mogliby dla mnie poprawić to relacje miedzy głównym bohaterem a Gwen, bo to co było pokazane w filmie nie do końca przekonało mnie o miłości tych dwojga i byciu uwolnionym przez ukochaną osobę.