Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55199
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

wygląda tak jak na okładce to ja już pasuję! Zupełnie jak filmy przedwojenne! Nie budzi strachu ani nic! Wilkołak ma przypominać bestię a nie nieogolonego faceta z fatalnym uzębieniem!

użytkownik usunięty
TorcidaTiger

Nie wiem jakich Ty znasz facetów, ale cóż... Moim zdaniem, będzie to
wreszcie prawdziwy horror, film grozy. Film, w czasie którego nie będę
śmiał się z hektolitrów sztucznej krwi czy prawdziwie hollywoodzkich
przebrań, a odczuwał strach związany z klimatem, świetną muzyką i grą
aktorów. Chyba o to chodzi w filmach, prawda?

TorcidaTiger

Według mnie strasznie wygląda ten wilkołak. A poza tym wilkołaki to pół człowiek pół wilk także coś z tego człowieka musi mieć :) No ale widze ze zawsze jest ktos kto sie czegos czepi :P

monisssss

Dla mnie jest za bardzo "ludzki". Ta twarz i w ogóle.

ocenił(a) film na 8
TorcidaTiger

ale to nie była całość to co pokazali w trailerze..
poza tym, wilkołak to wilkołak a nie przerośnięty pies.
sama jestem fanką klasycznego rpg, Wilkołak Apokalipsa gdzie garou miały kilka postaci: lupusa, hispo (taki wilk na sterydach ;)), crinos (bestia, tak średnio to 2.5 do 3 metrów wysokości), glabro (włochaty człek ;)) no i homid ..

TorcidaTiger

Takie zawsze było wyobrażenie wilkołaka, nowy image jak np w van helsingu
został wymyślony własnie przez hollywood. Poza tym jak to nie budzi
strachu? Ja bałbym sie bardziej tego niż jakieś psiej mordy ktora wygląda
śmiesznie, kwestia gustu.

użytkownik usunięty
lobo_9

Ten wilkołak to mi chyba przypomina Jacka Nicholsona z filmu Wilk (1994), o ile się nie mylę.
A wilkołaki z filmu "Van Helsing" czy "Harry Potter i więzień Azkabanu" to mi się podobały.

Mi najbardziej sie podobały wilkołaki z Bad Moon http://www.monsterlandtoys.com/video/Bad%20Moon%20-%202.jpg
z Dog soldiers : http://planetofthenerds.files.wordpress.com/2009/10/dogsoldiers1.jpg
czy choćby nawet z Ginger snaps: http://www.kimberleyfrench.com/pics/films/GingerSnapsUnleashed/U_1_GingerSnaps.j pg

użytkownik usunięty
TorcidaTiger

wilkołaki z filmu Dog Soldiers przypominają mi wilkołaki z filmu Underworld

tak, wilkołak z van helsinga jest najlepszy ;D
włochaty człowiek nie kojarzy mi się z prawdziwym wilkołakiem ;/

ocenił(a) film na 6
Searching_myself_96

a wg mnie ten wilkołak wygląda całkiem fajnie.jako ze nie ma obowiązującego kanonu wyglądu wilkołaka i każdy reżyser tworzy go mniej lub bardziej samodzielnie, to chyba kwestią gustu jest czy się nam spodoba. poza tym,jak ktoś już wcześniej zauważył,nie oczekuje tutaj krwiożerczej bestii rozszarpującej ludzi na kawałki ani na filmu w którym znosić będę musiała hektolitry krwi.mam nadzieje na klimatyczny, gotycki horror, z dobra muzyka i grą aktorską. i mam nadzieję, że się nie zawiodę;)

GrLouie_

Co racja to racja. Nie ma kanonu. jednak mogli mu szczękę i uszy wydłużyć i brwi pogrubić:P

ocenił(a) film na 6
TorcidaTiger

hmmm,może mogli;p ja jednak nie narzekam;)