Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55203
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Po co był ten wątek z możliwością uzdrowienia Lawrence'a? Najpierw Cyganka mówi ze ukochana osoba go uratuje. Potem Gwen przegląda księgi i prosi cygankę o odpowiedź jak go uratować. Tamta jej niby coś tłumaczy bo Gwen biegnie na zamek.. po co? Po to żeby go zabić? Zwłaszcza, że wcześniej nie pozwoliła inspektorowi go zabić. Bez sensu..

ocenił(a) film na 9
Niawka

dokladnie to samo sobie pomyslalam po obejrzeniu filmu, dali taka zmylke dla widza,zeby myslal,ze beda zyli dlugo i szczesliwie a tu zonk ;) ciesze sie,ze tak to sie nie skonczylo jednak watek z cyganka calkowicie zbyteczny

Niawka

Moim zdaniem ratunkiem dla niego - czyli dla jego duszy, bo nie dało się "cofnąć" bycia wilkołakiem - była właśnie śmierć Lawranca. On nienawidził tego czym się stał i wyzwolić mogła go jedynie smierć... Może dlatego Gwen nie paliła sie do "uratowania" go :)

ocenił(a) film na 7
attra

No tak ale w takim razie czemu miałaby to zrobić ukochana osoba i czemu nie pozwoliła zabić go inspektorowi?

Niawka

Macie rację. A co do filmu to mi najbardziej podobało się zakończenie ,w sensie ,że ten agent Scotland Yard'u stał się wilkołakiem ;D Oczywiście nie będzie drugiej części ,ale to dosyć typowe w takich filmach ,że widz ma poczucie ,że na tym się historia nie kończy. Że po wydarzeniach pokazanych ,coś się działo i w tym przypadku ,kto wie ,może dzieje się nadal? ;P
A i drugi motyw który zwrócił moją uwagę to to ,że w tym filmie kiedy są sceny typowe dla horroru ,czyli nagłe straszenie ,to tutaj straszeni jesteśmy dwa razy pod rząd ;P Np. gdy Lawrence ma zwidy ,to na jednym się nie kończy ;) Spodobał mi się ten motyw ,oby tylko nie wszedł do kanonu.

Ottiss14

no i motyw z laską z głową wilka. Po cholerę ten motyw tam wciśnięto? ;)

ocenił(a) film na 7
Ottiss14

Hm..musiał być tak nieistotny że go nawet nie pamiętam ;p
Mnie się podobał motyw ze szpitalem psychiatrycznym. Że jak był mały widział morderstwo matki przez potwora a potem mu zrobili takie pranie mózgu że sam nie wiedział co widział. Takie rzeczy sprawiają że film nie jest oczywisty od pierwszego ujęcia;)

ocenił(a) film na 5
Ottiss14

Motyw z laską wciśnięto,żeby przypomnieć widzom Sztorm Stulecia;)

ocenił(a) film na 8
Niawka

No myślałam,że tylko ja mam jakies problemy ze swoim umysłem,zeby pewne rzeczy ogarnąć:))) Sa niedociągnięcia,ale fajnie mimo to się ogląda