4,5 174  oceny
4,5 10 1 174
Wilsona 7
powrót do forum filmu Wilsona 7

Byłem dzisiaj na premierze i jest to film absolutnie godny polecenia.

TauCetiAquaLemSolaris

Tez widzialem film i musze powiedziec ze srednio mi sie podobalo wykonanie. momentami chaotyczne ujęcia, za długie w scenach gdzie powinny budować grozę, zwyczajnie nudziły. Sceny mordów też jakoś specjalnie nie zachwycały. No i scenografia, naczytałem się że rezyser chciał pokazać powojenne lata szczecina, no ale niestety mu nie wyszło. Za nowoczesne ubrania, meble (kino i biale skórzane taborety ;o ) i lampy, byly wtedy takie jarzeniówki na podwieszanym suficie ? :)
Na plus musze dać rekwizyty do efektow specjalnych, makijarz, flaki itd ;D

Don_Jaras

A czegoś ty się spodziewał po kinie niezależnym, kręconym zresztą przez studenta mojego wydziału Uniwersytetu Szczecińskiego?

littleflyingbears

Dopracowania :) leprzej post produkcji..wogole jakiejs edycji w montarzu..pozatym to kolesia 3ci film ponoc, cos sie musial nauczyc ;) ..skleje swoj film i porownamy :>

Don_Jaras

i ja również uważam, że średnio zwłaszcza, że to nie pierwsza jego produkcja.
- z montażem niech następnym razem przyjdzie do mnie będzie milion razy lepsze,
- "fenomenalna" gre aktorska bym przeżyła, bo rozumiem, że to amatorzy gdyby nie okropne najazdy kamerki na twraze i ciągle okropne żbliżenia dzięki czemu wyszedł komiczny efekt i włąściwie niezła komedia, na premierze cała sala kinowa śmiała się co chwile (co raczej nie ma wydźwięku pozytywnego),
- końcówka z policjantką któa miałą gnata w tylnej kieszeni dżinsó zajechała ncis więc średnio,
- jak ktoś już dodał błędy w scenografii typu włąśnie lampy, taborety, CZAJNIK ELEKTRYCZNY!, dyktafon, plastikowe okna na klatce schodowej, kolczyki u bohatrerów w chrząstkach uszu itd.
- muzyka masakryczna, w złych momentach, kiepsko,
- babeczka, która grała nauczycielke, co jej córkę porwano a potem jadła bigos- cos strasznego, kobieta się nie nadaje, była żałosne, jej zawodzenie, mimika i gesty wkurzały mnie, że miałam ochote wyjść z kina,
- śmieszne wypowiedzi typu "medycyna lekarska" itd.
- a no i przedewszystkim, polecam zamiast szajsowej kamerki kupić aparat z funkcja kręcenia HD (jakiś canonik) i przynajmniej jakość techniczna nie będzie aż tak odpychała, bo efekt ziarna jak przy iso 6tyś na 16metrowym ekranie kinowym- porażka.

i tak ku ciekawostce:
http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=5802

ocenił(a) film na 4
ladymonroe_filmweb

Sądzę że masz racje co do wszystkich zarzutów. Film jest amatorski że aż oczy bolą. Jednak sądzę że nie można kopać leżącego. Przy takich środkach i możliwościach i tak należy się szacun że film powstał i był gdzieś wyświetlany. Żeby dopracować warsztat trzeba doświadczenia a z tego co wiem to jego poprzednie projekty to były tylko filmy "wakacyjno/feriowe".

ocenił(a) film na 8
Don_Jaras

[OT] Don_Jaras, a od Ciebie spodziewam się zainwestowania w słownik ortograficzny lub chociaż używania FF z podkreślaniem błędów...