PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866609}

Winni

The Guilty
2021
6,1 40 tys. ocen
6,1 10 1 39900
5,3 29 krytyków
Winni
powrót do forum filmu Winni

Wiem, że to remake filmu stworzonego przed pandemią, ale pomijając ten fakt, trzeba przyznać, że amerykański film gra trochę (mimowolnie?) na emocjach ludzi, którzy w dobie pandemii skazani byli na pracę zdalną i częste łączenie się z innymi poprzez teams albo skype. Nie widzieliśmy więc swoich koleżanek i kolegów, jedynie słyszeliśmy i wyobrażaliśmy ich sobie.
Oglądając ten film czułem... swój pandemiczny świat, gdy całymi dniami rozmawiałem w pracy np, z osobami, których szkoliłem, którzy dopiero co zostali zatrudnieni, a których wcześniej nie widziałem na oczy.

I myślę, że całkiem wielu widzów może odnieść podobne wrażenie, szczególnie ci uwięzieni w domach, pracujący zdalnie, a jednocześnie często komunikujący się z innymi osobami z pracy.

Co do samego filmu, to da się obejrzeć, ale przekonujący za bardzo nie jest. Przeciętna rzecz plus Jake starający się płakać.

per333

Myślę, że za bardzo popadliście wszyscy w paranoję i wszędzie gdzie nie popatrzycie widzicie jakieś odwołania do pandemii. Oczywiście, koronawirus dużo zmienił w naszym życiu, ale to nie jest tak, że nagle wszyscy staliśmy się odludkami. Życie poza domem też istnieje i toczy się dalej.

per333

Praca dyspozytora zawsze tak wyglądała. Niedawno oglądałem dwa filmy animowane Wesa Andersona (Fantastyczny Pan Lis; Wyspa Psów) i też skojarzyły mi się z epidemią, choć obiektywnie nie są z nią związane.