PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=869137}
4,7 3,4 tys. ocen
4,7 10 1 3421
4,6 5 krytyków
Wirtuoz. Pojedynek zabójców
powrót do forum filmu Wirtuoz. Pojedynek zabójców

Nie sugerować się tak niską średnią na filmweb! Miła niespodzianka - po tych wszystkich negatywnych komentarzach jakich naczytałem się o tym filmie podchodziłem do niego jak pies do jeża i obawiałem się czegoś w stylu zabili go i uciekł - a tym czasem okazał się to kawałek dobrego kina.Jest w tym filmie napięcie,są emocje,jest wszechobecna nieufność i podejrzliwość,jest tajemnica o co chodzi w tym zleceniu i jest fajny taki "zimowo-nocny" klimacik.Film co prawda toczy się w dość leniwym tempie - ale mi to absolutnie nie przeszkadzało - a wręcz przeciwnie.Fajnie pokazane te wszystkie przygotowania i szczegóły roboty zawodowego killera - dobrze zagrana główna rola.Dodatkowy plusik za zakończenie - nie spodziewałem się tego.Polecam.

ocenił(a) film na 5
kleju30

To pewnie jesteś fanem skandynawskich thrilerów i "filmów akcji"...

ocenił(a) film na 7
Dario200

Zgadza się - lubię skandynawskie thrillery czy kryminały.

ocenił(a) film na 8
kleju30

Strzał w dziesiątkę z opisem. I polewam z tak zwanych ekspertów którzy piszą że film od połowy jest nudny i przewidywalny. Ciekawe kto przewidział taki koniec? Dałem mocną 8.

kleju30

Bardzo trafny opis. Polecając znajomym ten film akcji zachwalałem właśnie ten spokojny zimowo-nocny klimat :)