Wizyta

The Visit
2015
6,2 62 tys. ocen
6,2 10 1 61926
6,1 27 krytyków
Wizyta
powrót do forum filmu Wizyta
Silea

Też się właśnie zdziwiłam. Zwiastun pokazuje na pewno nie czarną komedię...

Rossellinique

dziadostwo do tego krecone kamera przez dzieciaki zal

ocenił(a) film na 7
Silea

Może jeśli już to horror, komedia. Ale nie czarna komedia...

ocenił(a) film na 9
Silea

Tak, zwłaszcza scena gdy dziadek jest przyłapany na próbie samobójstwa a tłumaczy się "tylko ją czyściłem" - bardzo straszne :D . Poza tym pierwszy zwiastun bardziej pokazywał że to czarna komedia, niż ten tutaj na filmwebie.

ocenił(a) film na 7
Silea

A kina informują iż to po protu thriller ;)

ocenił(a) film na 8
meb90

I mają rację, brak zjawisk paranormalnych - więc nie horror, a thriller, a skąd komedia, to nie mam pojęcia.

ocenił(a) film na 7
KrzysztofRobertGrela

W horrorze nie musi być zjawisk paranormalnych. W ''Piątku 13'' albo ''Halloween'' nie ma.

ocenił(a) film na 6
Pawuloniasty

Piątek 13 to film o klątwie czyli zjawisku paranormalnym...

ocenił(a) film na 7
Polakzwyboru

Jedynka nie... To film o psychopatce, która mści się za śmierć syna. Jedyny paranormalny, stały wątek serii to późniejsza nieśmiertelność Jasona.

ocenił(a) film na 6
Pawuloniasty

Ooo widziałem tylko remake, gdzie to właśnie Jason był zabójcą. Dziękuje za poprawienie będę musiał ogarnąć serie.

ocenił(a) film na 7
Polakzwyboru

Remake to dno i metr mułu. Stare części to klasyka :). Cholera, sorry za spojler, po prostu byłem pewien, że oglądałeś starą jedynkę i o niej piszesz :(

ocenił(a) film na 6
KrzysztofRobertGrela

Slashery tez sa bez zjawisk paranormalnych w w duzej mierze, a slasher to podgatunek horroru, a nie thrillera.

ocenił(a) film na 7
KrzysztofRobertGrela

Oczywiście że komedia.

użytkownik usunięty
meb90

Komedia film nie jest, bo nie śmieszy, horror, to już kompletne minięcie się z tematem. Thriller psychologiczny - jak dla mnie, ale bardzo kiepski. Ujdzie i tyle w mojej ocenia. Są piosenkarze jednego przeboju, są i reżyserzy. "Szóstym zmysłem" reżyser zawiesił sobie poprzeczkę tak wysoko, ze od tamtego czasu z filmu na film coraz gorzej.

ocenił(a) film na 8
Silea

Horror/komedia, ale inteligentni inaczej moderatorzy filmweba uznają się za wszechwiedzących i mają głęboko gdzieś gatunki podane na Wikipedii czy imdb. Oni wiedzą lepiej. ;)

ocenił(a) film na 4
Silea

Nie ma żadnego wątku paranormalnego, wszystko jest "normalne." (No dobra, nic nie jest, ale nie jest to horror a thriller.)

ocenił(a) film na 7
Silea

to jest komedia

ocenił(a) film na 7
Silea

thriller

ocenił(a) film na 8
Silea

horror-thriller i to calkiem neizly bylem widzialem dla mnei super i potrafi momentami niezle wystraszyc

ocenił(a) film na 8
Dante87

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 4
Silea

Nie wiem co to miało być ale jest dziadostwo twórcy nie mogli się zdecydować czy ma być straszny czy śmieszny czy poruszający . Ale pośmiać się można więc czarna komedia pasuje. Do tego praca kamery jest niewiarygodnie wkurzająca. Wszystko kręcone przez dzieciaki a trzymają ją nawet jak uciekają przed zagrożeniem.

Silea

Jako thriller świetny, ale elementy komediowe w większości żenujące - zwłaszcza wypociny młodego rapera.

ocenił(a) film na 8
Sharis

ja uwazam ze mlody i stara babka wypadli swietnie ale wiaodmo ile ludzi tyle opini pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Silea

To bardzo głupia komedia. Najbardziej uśmiałam się przy "kim jestem"? ;DD (parodia dzieciaka)

ocenił(a) film na 8
nova

to fakt komedia glupia ale horror fajny:)

ocenił(a) film na 10
Dante87

Wy tak na serio? własnie dlatego jest to czarna komedia

Dante87

thriller a nie horror

nova

Tak , ten moment był przełomowy , jeszcze kilka sekund wcześniej włosy mi stanęły dęba od tej baby co zachowywała się na chorą , a potem z uśmiechem na twarzy skończyłem cały film .

ocenił(a) film na 3
Taio

Czuję się dziwnie po obejrzeniu tego filmu. Oczekiwałam typowo "duchowego" horroru, a dostałam nieudolny zlepek paru dziwnych produkcji, które w niektórych momentach przypominały mi zdeformowany plagiat "Strasznego filmu". Więcej się śmiałam, niż bałam. Owszem - film jest popaprany, ale nie tak, jak powinien być popaprany szanujący się horror. Albo jestem za głupia na takie filmy, albo reżyser (który przecież ma na koncie "Szósty zmysł", a więc kultowy hit) wyraźnie coś pokręcił. Niewiele zrozumiałam z tego filmu.
I podtrzymuję swoją nieprzychylną opinię o filmach "z ręki". Jak dotychczas tylko jeden film z tego typu mnie zadowolił, a były to obie części "Tropicieli mogił".

ocenił(a) film na 5
Silea

jest to horror komediowy

Silea

a w życiu! właśnie dlatego, że jest opisany teraz jako horror go obejrzałem dzisiaj, film może i nie najgorszy ale spodziewałem się horroru na 6 gwiazdek filmwebowych a scen przypominających horror było z... cztery może pięć... wolałbym ten film obejrzeć mając ochotę a zostałem podstępnie namówiony, nie tak miałem spędzić wieczór, dobranoc ;(

ocenił(a) film na 8
Silea

no właśnie nie horror tylko czarna komedia, obejrzyj film to się przekonasz.