Nie nam na myśli filmu, ponieważ ten jest dobry. To co mnie dobija jako Polaka to to, że obecni narodowi patrioci uczą się historii z kina... Żenujące... Prawuski już czas zaakceptować fakt że my Polacy jako naród święci nie byliśmy i swoje za uszami mamy... Zaakceptujcie to wreszcie i pogódźcie się z tym w końcu... Jak to jest że w zasadzie tylko prawica na siłę próbuje stworzyć mit świętego, niepokalanego Polaka zamiast stawić czoła faktom i prawdzie?
Inne narody nie godza sie na to ze maja za uszami, dlaczego my mamy sie godzic falszywy polaku
No tak zapomniałem że obecnie to tylko PiSowcy, Kukizowcy i ONRowcy to prawdziwi polacy...
co masz na myśli mówiąc o "faktach i prawdzie" ? haha do kogo masz pretensje i z kim dyskutujesz, sam założyłeś ten wątek.
powiem Ci jednak jak już tu jestem, że z historii mojego państwa jestem dumny i uważam, że mało kto(lub nawet nikt:P) w Europie ma powody by ze swej historii być dumnym tak bardzo jak my polacy.
A czy ja powiedziałem że nie należy być dumnym? Ja się po prostu zastanawiam dlaczego obecnie tak bardzo udajemy, że nie mamy ciemnych stron i kart w naszej historii...
ktory idiota kreci filmu o polakach mordujacych wez sie zastanow, widziales by szwaby chwalily sie ze miliony ludzi puscili z dymem, nikt ci nie broni nakrecic filmu jak polacy wyrzynaja inne narody, wdtedy doznasz spelnienia co za frajer
a kiedy dopuscilismy sie takiej zbrodni na ludziach jak ukraince? i nie przyznalismy sie do niej ani nie przeprosilismy?czy polacy byli nagradzani za wymyslanie tortur na innych nacjach? przypomnij mi kiedy polacy wieszali dzieci za jezyczki czy skalpowali ludzi na zywca
malo tego komuchy przejely nas kraj na 50 lat kiedy my zesmu tortuwali jestem ciekaw:)
Właśnie, chętnie się dowiemy o jakich zbrodniach piszesz. Możesz zrobić listę, chętnie się zapoznamy.