PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163608
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

Cieńko to widzę.

użytkownik usunięty

Zły czas na taki film bo interes polityczny wymaga aby był cukierkowaty .Z tego powodu nie wierzę w jakikolwiek realizm . Może i światków tamtych wydarzeń jest już mało i dużo niezorientowanych w temacie ludzi kupi cokolwiek .Niech jednak nikt nie liczy że potomkowie przesiedleńców z tamtych ziem kupią jakiś kit ,każdy wie dobrze co tam się wyprawiało .I wybaczcie szczerość ,bardziej wierzę własnym wstępnym niż temu co zobaczę w tym filmie.

Mimo wszystko film powinien powstać, a ja się już doczekać nie mogę. A po filmie "Pod Mocnym Aniołem" spodziewam naprawdę dobrego, mocnego i realnego obrazu. Pewnie narobi swoją premierą sporo kontrowersji.

Jeżeli nie zrobi tego Smarzowski teraz to kto i kiedy to zrobi? Jest zdolny żeby stworzyć mocny i prawdziwy obraz. Co do samego filmu to nie wiem jak pokazane zostanie okrucieństwo ukraińskich bandytów. Podejrzewam, że niewielu widzów byłoby w stanie znieść detale z twórczości pana Srokowskiego przelane na kinowy ekran... i tu musi objawić się cały geniusz reżysera.

użytkownik usunięty
mynio5

Ma swoją szansę . Albo się zbłaźni albo cholernie zabłyśnie. Pośredniego wyboru nie ma ,ale sam sobie tego chciał.