Bardzo czekalem na ten film i niestety jak dla mnie byl zbyt subtelny, wyglaskany, momentami strasznie slamazarny traktujacy taamte zdarzenia zbyt banalnie, powierzchownie. Plus za wplecenie autentycznych zdarzen w film. Temat znam dosc dobrze, moze dlatego nie bylo szoku, wbicia w fotel, zadumy...nie bylo nic.Czulem sie jak na ekranizacji lektury szkolnej a nie na filmie ktory opowiadal o piekle. Bedac cudzoziemcem po seansie tego filmu nie szukalbym w internecie informacji o rzezi wolynskiej bo po prostu nic by mnie ku temu w nim nie zainspirowalo. Niestety.
LOL ! Rąbią głowy, ręce, obdzierają ze skóry. Faktycznie subtelny w sam raz dla uczniów podstawówki jako ekranizacja lektury.
Poza tym zanim zacznie się rzeź, strach i napięcie wisi w powietrzu, więc nie pisz bzdur.
Wieksze napiecie to ja w Belfrze mam, jako luzna wizja rezyserska tamtych zdarzen mimo swej jalowosci pustki i slamazarnosci mozna dac 6/10 (fajna scenografia, obrzedy, spiewy), jako film dajacy swiadectwo temu co tam sie dzialo totalna mizeria. Wiecej krwii i rabania masz w horrorze klasy c, ale nie o krew tu tez chodzi ale i o klimat a klimatu tu nie bylo zadnego. Film po mnie spynal jak po kaczce, idealny pod cole i pepsi.