PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163611
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

... nie mniej jednak wybiore się do kina, pomimo utraconej wiary w kino polskie, jestem ciekaw tego dzieła

ocenił(a) film na 9
Nekromanta21456

Jakiej wiary ? Smarzowski kreci tylko bardzo dobre i bardzo dobre filmy . Wiec o jakiej wierze mowisz. To film na miare Potopu.

ocenił(a) film na 6
Szybszy

Od 2010 r. są tylko i wyłącznie 3 dobre polskie filmy. Są nimi: "Chce się życ", "Jack Strong" i "Biegnij chłopcze biegnij". Cała reszta to dno i kilometry mułu. Nie pałam sympatią do kina polskiego, stąd też nie znam się na reżyserach. Tak naprawdę dobre filmy kręci tylko Wajda, Machulski czy Vega się nie umywają (moim zdaniem). Nie wiem natomiast jak to robi Smarzowski, ale nie będę się sprzeczał, może Twoim zdaniem robi dobre filmy. Miejmy nadzieję, że tego nie spieprzy

ocenił(a) film na 9
Nekromanta21456

Poziom swiatowy osadzony w polskiej tradycji i tyle na ten temat. Od czasow Wesela nikt sie z nim nie moze rownac, kazdy film jest wydarzeniem .

ocenił(a) film na 6
Szybszy

Nie oglądałem Wesela, więc się nie wypowiem na temat tego filmu

ocenił(a) film na 9
Nekromanta21456

Jeden z nielicznych rezyserow ktory trzyma sie jak najdalej od poltycznego g..a dlatego jest szara eminencja na salonach nie zgarnia tym samym wszystkich statuetek w Gdyni