PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163608
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

Film na 10

ocenił(a) film na 10

Oglądałem ten film, przypominając sobie opowieść mojego dalekiego wuja, który na Wołyniu stracił żonę i trójkę dzieci .Pracował na polu i zauważył że wieś płonie.Dobiegł do obejścia i widział jak Ukraińcy mordują mu rodzinę, nic nie mógł zrobić bo dołączyłby do żony i dzieci.Cudem udało mu się przeżyć.
W Polsce długo walczył o upamiętnienie tej zbrodni.Skończyło się tablicą pamiątkową w Rotundzie Zamojskiej. Niech cała Piątka Spoczywa W Pokoju.
DZIĘKUJĘ , W ICH IMIENIU, PANU WOJTKOWI SMARZOWSKIEMU ZA TEN FILM

ocenił(a) film na 3
andih

Ja czytając wspomnienia świadków byłem 100 razy bardziej poruszony niż oglądając niz ten średniej klasy "paradokument"... Sorry, ale ten film jest po prostu SŁABY! Chwała za poruszenie tematu, te wydarzenia nie mogą zostać zapomniane, ale fabuła się tutaj kompletnie nie klei, niepotrzebne wątki, przeskoki w czasie i akcji, scena polskiej zemsty idiotyczna i zrobiona jakby na siłę, M. Łabacz kompletnie nie okazuje emocji, ma wciąż taki sam wyraz twarzy, czy to w czasie sexu, czy mordowania, co to ma być? 2 czy 3 mocne sceny to sporo za mało, żeby zrobić dobry film