PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 163 tys. ocen
7,8 10 1 163037
7,4 83 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

http://www.youtube.com/watch?v=_2Ggj_MSbZ8
http://www.youtube.com/watch?v=IwPXFSNCiJk&spfreload=10
http://www.youtube.com/watch?v=z3kSapUxKeE
http://www.youtube.com/watch?v=uG3VPWaZjzA&spfreload=10

Jest jeszcze kilka filmów z dziewczyną z pierwszego linka w jednym z nich przechadza się po zbombardowanych domach gdzie widać polskie flagi na stole "wewnątrz" domu

Decepticon_43

A gdzie głos Ukrainki, którą złapano, przymusowo odzianą w żółto-niebieską flagę i publicznie kopano, równocześnie to też nagrywając? Kopała przypadkowa kobieta, która widząc całą akcję, aż się zatrzymała autem, by pokopać. Gdzie schwytani żołnierze ukraińscy, którym kazano iść ulicami, w czasie gdy dziki tłum prorosyjski ich wyzywał, a pojazdy obmyły wodą drogę, tak jak zrobiono to po analogicznej akcji z jeńcami niemieckimi w Moskwie, w końcówce II wojny? Gdzie Ukrainiec, który został złapany i poturbowany za to, że zaśpiewał sobie hymn swego narodu na ulicach Moskwy? I wreszcie, gdzie głos ludzi zamordowanych w rosyjskim zestrzeleniu malezyjskiego samolotu?

Ketosz

Ukrainka donosiła na swoich, Żołnierze ukrainscy schwytaniw niewole szli, byli dobrze odżywieni i nie pobici i żywi ! Ja tych banderowców od razu bym powiesił tam zostali potraktowani humanitarnie.

Powtarzasz kłamstwo za tvp, tvn i za ukraincami żer to Rosjanie lub separatyści ( powstańcy) zestrzelili. Gdyby to była prawda Holendrzy już dawno ogłosili by to światu, jak na razie to i Malezja i Holandi podziękowały Separatystom za szybkie użyczenie miejsca katastrofy i transport szczątków do Holandi.

Ukraincowi któremu obcięto ręke ? za darmo ? na przedramieniu miał napisane banderowskie hasło :
Sława Ukrainie

poczytaj dokładnie o swoich "bohaterach"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nacjonalizm_ukrai%C5%84ski

Decepticon_43

A no racja, biję się w piersi z samolotem. Cytując Rosję: "Winę ponosi państwo, na którego terytorium doszło do wypadku"-wypowiedziało się miejsce katastrofy smoleńskiej.

"Holandi podziękowały Separatystom za szybkie użyczenie miejsca katastrofy i transport szczątków do Holandi"
Nie rozśmieszaj mnie.

Ketosz

Chciałem dodać w edycji, ale ten filmweb coś dziś laguje.

Ja tam nie potrzebuję chwytać się jakichś tam szczególików, by w rosyjską winę wierzyć, ale kilka mam w zanadrzu. Zestrzelono elitarnym, wojskowym sprzętem: Ukraina jest zbyt zacofana, by stać ją było na coś takiego. Wiem, bo widziałem na własne oczy. Dwa lata temu byłem na wycieczce na Ukrainie: wszystko jest w sklepach przeterminowane. Wszyściusieńko. Ponadto gdy na innej, swojej wycieczce na Ukrainie był mój kuzyn, to kupił sobie w markecie grę komputerową, na którą od dawna miał chęć. Interesuje się, a tam taniej. I co się okazało? Oryginalne, firmowe pudełko, a w środku piracka płyta.

Swoją drogą, sprzęt był zbyt skomplikowany, by niedzielni żołnierze z Doniecka i Ługańska mogli się tak szybko nauczyć go obsługiwać (czytaj: zestrzelili wysłannicy Putina).

Ketosz

A druga sprawą jest to że w szczątkach samolotu znaleziono wiele przestrzelin od.. pokładowej broni wielkokalibrowej.

Ketosz

Armia ukrainska deklarowala, ze ma taki sprzet, ze to od nich go ukradli...

Al_Bundy

Od kogo? Ponoć Rosjan tam nie ma.

Ketosz

To Separatysci ukradli ten sprzet od Ukraincow -_-

Rosyjskiej regularnej armii tam nie ma, przynajmniej nikt nie ma dowodow tylko jakas holota sie osmiesza, aczkolwiek separatysci to Rosjanie.

Ketosz

http://www.fronda.pl/blogi/nie-jestesmy-z-tego-swiata/noworosja-doniesienia-z-fr ontu-poniedzialek,39961.html
* Ukraińskie wojska przeprowadziły zmasowany atak z równoczesnym ostrzałem bronią ciężką okolic miejsca, gdzie leżą szczątki malezyjskiego samolotu, co spowodowało czasowe przerwanie prac komisji śledczej badającej przyczyny jego katastrofy. Ostrzał ten skierowany w miejsce zalegania szczątków samolotu powoduje niszczenie znajdujących się tam dowodów rzeczowych. Już nawet w doniesieniach zachodnich agencji pojawiły się sugestie, że może to być celowe zacieranie śladów prawdziwego sprawstwa zestrzelenia samolotu.

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/811290,premier-malezji-porozumielismy-sie-z- separatystami-ws-szczatkow-i-czarnych-skrzynek.html

W imieniu rządu malezyjskiego dziękuję rządowi Republiki Donieck za przekazanie nam dwóch czarnych skrzynek, które są własnością Malezji. Widzę, że czarne skrzynki są całe, chociaż nieco uszkodzone. Są w dobrym stanie" - powiedział płk. Mohamed Sakri z Rady Bezpieczeństwa Narodowego Malezji. Podziękował "jego ekscelencji, panu Borodajowi" za przekazanie rejestratorów.

Decepticon_43

Weź przestań mącić.
https://www.youtube.com/watch?v=8OBxoPp02xY

Nie sądziłem, że będę się musiał uciekać do tanich, youtuberskich chwytów.

Ketosz

Naucz sie wklejać linki, poza tym to włąśnie Malezja wydała 2 lata temu wyrok smierci na Baracka Obame za zbrodnie wojenne w Afganistanie, Iraku, Syrii i Libii, więc on bardzo chętnie rękami Academi i Black Waters wspiera banderowców przeciw powstańcom z Donbassu.

Decepticon_43

"W imieniu rządu malezyjskiego dziękuję rządowi Republiki Donieck za przekazanie nam dwóch czarnych skrzynek, które są własnością Malezji. Widzę, że czarne skrzynki są całe, chociaż nieco uszkodzone. Są w dobrym stanie" - powiedział płk. Mohamed Sakri z Rady Bezpieczeństwa Narodowego Malezji. Podziękował "jego ekscelencji, panu Borodajowi" za przekazanie rejestratorów"
Gdy poselstwo malezyjskie twoje stopy liże...

Ketosz

Porownujesz buntownika i separatyste do Mikolaja I? :D

Analogicznie jest to porownanie Ukrainy do Polski... (...kijów jeden twojej mocy sie urąga...)

Widze, ze bardzo lubisz swoj kraj...

Al_Bundy

Przecież chyba jasnym było, że post był po prostu zwykłym komentarzem "Och, dzięki wam separatyści. Dłuuuugo musieliśmy czekać, ale wreszcie się doczekaliśmy, więc na wszelki wypadek potulnie dziękujemy i zapominamy o ewidentnych utrudnieniach, żebyście się przypadkiem z oddaniem skrzynek nie rozmyślili".

Ketosz

Cóż, Malezji trudno bylo by przetransportowac tam wojsko, to slabe panstwo, dokonanie inwazji nie wchodzilo raczej w gre, chociaz jakby Polski samolot zostal zestrzelono, a uznawałbym wladze Kijowskie i pozwolily by mi one wkroczyc na swoj teren to bym tam wyslal wojsko i nie prosil sie ich o nic...

Ketosz

Poza tym nie wiadomo którego samolotu dotyczyła rozmowa :)

1.Separatysci nie mieli możliwości zestrzelić samolotu lecącego na 10 000 m jak sam wcześniej zauważyłeś.
2. co robił samolot pasażerki nad terenem walk ? {gdzie wiadomo że spadają zestrzelone samolotu ( SU-25, An-26, Mig-29 itp) }
3. Polskie media są stronnicze i to bardzo, wystarczy ostani fakt że o wczorajszych marszach ku czci bandery anie słowa we wszystkich liczących się mediach polskojezycznych ( TVP, TVN, Polsat )

Decepticon_43

Sorry, ale Sława (chwała) Ukrainie to nie jest banderowskie hasło.
Po 2 terroryści z Doniecka nie są warci niczego. Ludzie których Ukraina wychowała dziś odpłacają mordowaniem niewinnych ludzi i pluciem na flagę i kraj dążąc do przyłączenia matczynego kraju do obcego mocarstwa. Tak nie zachowuje się człowiek z honorem.

rfurman

Tak zwana noworosja w wiekszosci istnienia byla czescia Rosji...

Al_Bundy

Rosjanie to teoretycznie ci niedobitkowie zniszczonej przez Mongołów Rusi kijowskiej, którzy tymczasowo porzucili ziemie przodków i będąc cicho na uboczu, kolonizowali sobie Syberię. Obszar tzw. Noworosji to mieli dopiero od aneksji Chanatu Krymskiego w 1783.

Decepticon_43

Zapewne nie jesteś Polakiem bo inaczej byłoby przykre gdyby nasi obywatele popierali ludzi (prorosyjskich terrorystów) noszących na swych rękach czarno-pomarańczowe tasiemki tzw. "georgijewskie wstążki". Otóż jest to symbol rosyjskiego imperializmu i separatyzmu, której w pierwszej kolejności padła Polska.

1768 Rosja narzuciła protektorat Rzeczypospolitej
1772 Rosja rozebrała Polskę anektując wschodnie ziemie
1783 Rosja anektowała Krym
1799 Rosja kolonizuje Alaskę
1801 Rosja anektowała Gruzję
1809 Rosja wciela Wielkie Księstwo Finlandii
1812 Rosja wciela Besarabię
1813 Rosja wciela Dagestan i Azerbejdżan
...pominę to co się działo w Azji.

W Polsce jest to symbol wielowiekowego ucisku i zniewolenia. Rosja wraz ze swoimi zachodnimi przyjaciółmi wymazała Polskę z mapy świata. Chcesz aby historia się powtórzyła? Aby Rosja kontynuowała swoja politykę aneksji narodów?

rfurman

Nie pominales o Gruzji i Azerbejdzanie mowiles, to kraje Azjatyckie...

ROsja nie ma interesow w ataku na Polske.

Al_Bundy

Ideologia Dugina zaprzecza twoim słowom. Ten pan jest głównym ideologiem Euroazjatyckiego Związku Młodzieży - za kresy-pl "ekstremistycznej organizacji kierowanej z Moskwy. Jego członkowie bezkarnie grożą polskim politykom oraz głoszą tezy o "Polsce okupowanej przez NATO". Ta rosyjska organizacja ma swój oddział w Polsce.

rfurman

Dugin wiele w Rosji nie znaczy.

W Polsce tez nei..

To tak jakby ktos sie bal Polskiego Ruchu Narodowego.

Al_Bundy

Ruch Narodowy nie doradza Polskiemu Rządowi, Dugin doradzał. EZM jest potężną międzynarodową organizacją, RN nie. Unia Euroazjatycka jest realizowana przez Putina, więc ten człowiek więcej znaczy niż ci się wydaje.

rfurman

Formalnie wiekszosc ludzi o nim nawet nie slszala.

rfurman

Zapomniałeś o polskiej sprzedajnej magnaterii? Równie dobrze możesz dziś pisać w podobnym tonie. Zamień tylko Imperium Rosyjskie na Unię "Niemiecką", a magnatów na polskojęzycznych (p)osłów, tych wszystkich Kowalów, Kaczyńskich, Tusków, Pawlaków, Palikotów i Millerów.

neknominator

Wyprowadź się z tego kraju, bo nie zasługujesz by tu mieszkać. Napisz do Putina o azyl. W końcu trafisz do swojego wymarzonego raju z komunistycznymi tradycjami.

Ketosz

http://swiat.newsweek.pl/kijow-protesty-na-ukrainie-pozdrowienie-nacjonalistow-u pa-newsweek,artykuly,276287,1.html

Sława Ukrainie! – to pozdrowienie Ukraińskiej Powstańczej Armii stało się najpopularniejszym hasłem ukraińskiej rewolucji. Na ulicach Kijowa przestało być już wyłącznie zawołaniem nacjonalistów.

Gromkie: Sława Ukrainie! – rozbrzmiewa co chwilę na wielotysięcznymi demonstracjami. I groźnie brzmiąca odpowiedź: Bohaterom sława! (Herojam sława). Jest i inne: Sława nacji! I Odzew: Śmierć wrogom! Oba hasła, które były w czasie wojny zawołaniem bojowców UPA i banderowców są dziś w Kijowie słyszane na każdym kroku. Do tego czerwono-czarne flagi banderowskie, symbolika UPA, specyficzne czapki i znaczki.

Decepticon_43

Znasz dewizę Euroazjatyckiego Związku Młodzieży? "Slava Imperii! Russkiy, vstavay!" - "Sława Imperium!, Rosjaninie, powstań!"

Ketosz

No i najważniejsze : Separatystów podejrzewa się o kilka pobić i niecałe 300 ofiar z samolotu.

Banderowcy podejrzewani są o zabicie :

Donieck:
1000 cywilnych ofiar w tym Polacy, celowo ostrzelane dzielnice mieszkaniowe w celu zastraszenia.

Odessa:
300 ofiar ( spalone zwłoki, cześć ma ślady po kulach, kobiety zgwałcone, sprzątaczka będąca w ciąży uduszona sznurem od telefonu)

Słowiańsk :
Kikadziesiąt ofiar w większości od strzałów z bliskiej odległości

Kijów:
Banderowcy wpadli do domu milicjanta, jego żonę przytrzymali na łóżku, jemu poderżnięto gardło, film na liveleaks

Lwów
Banderowcy wieszają jakiegoś rosjanina na drzewie

Ługańsk;
Atak ukraińskiego SU-25k na centrum Ługańska, budynek komisji obwodowej, kilkunastu rannych, wielu zabitych

Słowiańsk
Żołnierze ukraińscy (banderowcy) przybili 3 letnie dziecko do tablicy ogłoszeń na oczach matki

Ługańsk
Banderowcy z batalionu Aidar utopili kobietę w stawie w Ługańsku ( Noworossja)

i wiele innych

Decepticon_43

Jesteś zwykłym propagandzistą te twoje wypocone dane nie są warte nawet funta kłaków. Nie warto nawet tego komentować.

rfurman

Odpowiedziałem ci ale moje linki zostały usunięte, pewnie jakiś miłośnik ukrainy je zgłosił, a że mam na pieńku z administratorami tego portalu od 2010 roku to usuwają moje posty baaardzo szybko.

Decepticon, na filmwebie od 2007 roku.

Decepticon_43

Część moich postów także została usunięta, to po prostu była ogólna awaria całego filmwebu.

ocenił(a) film na 10
Ketosz

"I wreszcie, gdzie głos ludzi zamordowanych w rosyjskim zestrzeleniu malezyjskiego samolotu?" - masz jakieś dowody na winę strony rosyjskiej? Bo do tej pory nie usłyszałem oficjalnego oświadczenia komisji badających sprawę zestrzelenia, że to Ruskie zrobiły.
Winy powstańców pewna jest jedynie karykatura dziennikarki, czyli niejaka Maria Stepan z TVP, oraz banda dziennikarzyn z TVN.

Ketosz

"Gdzie schwytani żołnierze ukraińscy, którym kazano iść ulicami, w czasie gdy dziki tłum prorosyjski ich wyzywał, a pojazdy obmyły wodą drogę, tak jak zrobiono to po analogicznej akcji z jeńcami niemieckimi w Moskwie"

MIeli być kulturalni i mili dla morderców?

"I wreszcie, gdzie głos ludzi zamordowanych w rosyjskim zestrzeleniu malezyjskiego samolotu?"

Nikt nigdy nie udowodnil, ze malezyjski samolot zostal zestrzelony przez Rosjan, znacznie bardziej prawdopodobne jest to, ze zostal zestrzelony przez Ukraincow.

Al_Bundy

No jasne. Dziki, otumaniony tłum wrzeszczy "Mordercy", więc mordercy...

Ketosz

Ja bym ich zabił, oni ( powstańcy) wykazali się kulturą i miłosierdziem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Oliver_Haddo

Obawiam się, że lewaki nie popieraliby neonazistów i nacjonalistów. Lewaki to może walczą, ale po stronie Donbasu w końcu mają tradycję po Leninie i Stalinie gdzie do upadłego bronili ich pomników. A Plan Putina to odbudowa ZSRR - Projekt ZSRR 2.0

rfurman

Po stronie Donbasu walczą mieszkańcy Donbasu.

neknominator

i Rosjanie, dla których przywieźli mobilne krematoria...

rfurman

Wierz dalej w tą propagandę, którą rozsiewasz. Prawda jest sprawiedliwa i wypłynie, ale wtedy tacy jak ty będą stąd uciekać przed linczem z rąk Polaków.

neknominator

a tacy jak ty nadstawią tyłek? Historia lubi się powtarzać... kto sprzedawał Polskie podziemie Armii Czerwonej?
Zresztą twój komunistyczny awatar dużo mówi o tobie.

rfurman

Kto sprzedał "ukrainę" Rosjanom? Sami "ukraińcy", którzy wybrali Lenina. W cudzysłowie, bo sama nazwa tego rzekomego narodu jest tak abstrakcyjna, że aż śmieszy.

neknominator

Ukraińcy mieli tyle do gadania co Polacy w tej kwestii, Tylko o Polskę trochę zabiegała Wielka Brytania, która przystąpiła do II WŚ. O Ukrainę nikt się nie martwił. Chcesz powiedzieć, że Polacy sprzedali się Stalinowi i wybrali życie pod jego butem?

rfurman

Wielka Brytania zabiegała o Polskę? Churchill powiedział Andersowi, że Polska nie jest mu już do niczego potrzebna i niech spada. Chce powiedzieć, że demokratyczna ukraina to nie ZSRR i powinna anulować decyzję gruzińskiego zbrodniarza wobec Kresów Wschodnich Polski. W końcu tak bardzo nie lubi Moskwy. Polacy niczego nie wybrali, dlatego trzeba anulować bandycką Jałtę i przyznać Polsce rekompensaty. Rekompensatę od Niemiec już mamy, czekamy na rekompensaty od państw byłego ZSRR.

neknominator

Zgaduję, że rfurman co do Brytanii miał na myśli niedoszłą operację "Unthinkable".

Ketosz

Miałem na myśli to że Wielka Brytania wypowiedziała wojnę Niemcom ze względu na Polskę ("A"), a Unthinkable było by powiedzeniem "B". Niestety Stanom Zjednoczonym zabrakło odwagi no i mieli interes z ruskimi w Japonii.

rfurman

No cóż, jednak reakcja Brytyjczyków na niemieckie zaatakowanie sojusznika z czasów września 1939 jest raczej nieporównywalna wobec, przykładowo, analogicznej sytuacji z Belgią w 1914. Zabrakło chęci i interesów wykraczających poza zwykłe bezpieczeństwo dla Europy.

Ketosz

Ale gest był... Rząd na azyl też mógł liczyć.