PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163608
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

JAk myślicie...

ocenił(a) film na 10

po której stronie opowiedział się Smarzowski w filmie?..oj będzie się działo,,będzie się działo :P

J_C_WELLS

Po tym co stało się na Wołyniu, ciężko opowiedzieć się po stronie ukraińców.

ocenił(a) film na 10
Romet666

Tylko pamiętaj, że to jest Smarzowski, który lubi przyp... i narobić szumu :P

J_C_WELLS

Ach, miejmy nadzieję, że nic głupiego nie wymyśli ;)

ocenił(a) film na 9
J_C_WELLS

kiedy niby przyp... i robił szum? To jest Smarzowski, on nie ma robić filmu historycznego, a dramat, który będzie oddziaływał na stany świadomości widzów i będzie zmuszał do pewnych refleksji. Dlaczego miałby się opowiadać po którejś ze stron?

J_C_WELLS

Pytanie w stylu: Po,której stronie opowie się Smarzowski kręcąc film o Majdanku?

ocenił(a) film na 10
Rudolfo

a kręci?

ocenił(a) film na 9
J_C_WELLS

To jest jakaś gra, że reżyser ma się opowiadać za jedną ze stron?
Wydaje mi się, że w Róży już mogliśmy doświadczyć wojennych klimatów Smarzowskiego.

J_C_WELLS

Po jedynej słusznej stronie, zaaprobowanej przez TVN i środowiska zgromadzone wokół PRL BIS. Zielone światło już dostał.
W myśl zasady dziel i rządź, aby podzielić i skłócić społeczeństwo trzeba pokazać dużo prawdy, żeby nie można było tego zakewstionować.
Prawda będzie pokazana jednak w tak dosadny sposób, tak dobitnie, że będzie z pewnością budzić odruchy wymiotne i odrazę.
Dziękuję. Do widzenia.

ocenił(a) film na 10
kassar

Ja wiem, że w pie..l dostaną mocno Polacy..będzie kolejny temat do dyskusji jak w przypadku Pokłosia. Tylko tu bedzie wiekszy hard-core :)

ocenił(a) film na 10
J_C_WELLS

raczej po Polskiej, słyszałem ze na Ukrainie film już jest potępiany, mimo że premiera za 2 lata

ocenił(a) film na 10
maciekd_filmweb

Niestety, jesteś w błędzie.

ocenił(a) film na 10
J_C_WELLS

a w czym kolego jestem w błędzie?

J_C_WELLS

Wystarczyło przeczytać książkę Srokowskiego aby się dowiedzieć głównych wątków filmu, tu nie ma opowiadania się po stronach, raczej historia o miłości, na drodze której stanęła wojna + banderowski styl.

ocenił(a) film na 9
J_C_WELLS

po żadnej. To jest opowieść o nienawiści. O tym jak się rodzi i co za sobą niesie.

ocenił(a) film na 10
LajzaMenelli

FAjne imię i nazwisko.