Co się stało z Maciejem Skibą? Ta głowa w wiadrze, którą przyniósł Hawryluk, była jego?
No i co z jego dziećmi? Wiem, że z Franka zrobili żywą pochodnię. Córka najpierw udawała nieżywą i Ukrainiec ją minął, a potem ten sam osobnik wrócił i ją zabrał. Jak według Was potoczyły się jej losy?
Moim zdaniem to głowa Skiby. Wcześniej Skiba chyba upierdzielił Hawrylukowi dłoń, więc ten później go zamordował prawdopodobnie razem z banderowcami. Nie jestem jednak na 100% pewny, bo wcześniej Hawryluk zamachnął się łopatą na Żyda. Może potem odrąbał mu głowę i wrzucił do wiadra... chociaż to chyba nie miałoby sensu... Po córkę wrócił Ukrainiec i... No właśnie i nie wiadomo co bo tak właśnie jest zmontowany ten film. Można się tylko domyślić. Myślę jednak, że Jej pomógł i mogła przeżyć to piekło. Jak miałby ją zabić to zrobiłby to od razu.
Tak to na bank głową skiby . A skąd wiem ? Otóż miałem okazję statystować w tym filmie i przy okazji zwiedzić zaplecze techniczne . Tam widziałem jak jedna pani "upiększa" sztuczna głowę Arkadiusza Jakubika. A inna "produkowała " wnętrzności rozerwanego końmi oficera
Jeśli chodzi o córkę skiby to moim zdaniem pan Wojtek Smarzowski ta scena zrobił ukłon w stronę Ukraińskiej ludności która mimo wszystko pomagała Polakom w tym okresie