PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163608
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

Co tu dużo mówić, ten film to dzieło. Zastanawiam się czemu nikt go nie zgłosił do gali Oscarowej, ten film to murowana nagroda w każdym plebiscycie filmowym. Oscarową ''Idę'' bije na głowę i zrównuje z ziemią.

ocenił(a) film na 10
EMERSION

A czego się spodziewałeś. ? To cud że ten film w ogóle powstał. Gdyby promował wizję Polaków jako podludzi, polujących na Żydów to by dostał Oskara, że już o poklasku środowiska michnikowego nie wspomnę

ocenił(a) film na 10
Raedwald

Już pomijając o czym jest film, jemu po prostu nie można dać oceny niżej niż 6 nawet jak jest się po totalnie drugiej stronie medalu. Niektóre kadry wyglądają tak pięknie że mógłbym się w nie wpatrywać bez końca, inne świetnie operują emocjami i kreują atmosferę; mój osobisty faworyt to jak w cerkwi po mowie tego popa czy kim on tam był, Ukraińcy podnoszą sierpy, widły itp. To wygląda fenomenalnie, dostarcza więcej niż widz by potrzebował, zapowiedź tego co nastąpi.

Ciekawą rzeczą jest że tego filmu nie ma zarejestrowanego w bazie danych na Metacritic co jest dla mnie nie do pomyślenia, jestem ciekaw opinii zagranicy.

ocenił(a) film na 10
EMERSION

Przecież ten film został celowo zmarginalizowany (Skoro już powstał bo starano się go udusić) Piszesz jakbyś naszych kompradorskich ''elit' nie znał i stosunku ''polskich'' ''elit'' do naszego narodu.