PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163608
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

Już myślałem,że przez cały film będą tak zawodzić.

ocenił(a) film na 9
kokonut

Najwyraźniej każdy inaczej to odbiera, bo jak dla mnie to jeden z najbardziej pozytywnych aspektów filmu, zwyczaje Kresowian odwzorowane doskonale.

slyhint

Mnie to męczyło. Za dużo tego wycia było i mnie to w ogole nie kręci. Tak jak nie znoszę góralskiego miałczenia.

ocenił(a) film na 10
slyhint

dokladnie.. mnie az ciarki przechodzily podczas scen wesela. swietnie idealnie realnie to wykonane

sztohas

Nic specjalnego. Poza tym, dziękuję za takie "tradycje". Wesele jak sama nazwa wskazuje to czas radości. wesela, a oni wyli jak na pogrzebie - koszmar jakiś.

ocenił(a) film na 3
slyhint

Sorry, ale ten film jest po prostu SŁABY! Chwała za poruszenie tematu, te wydarzenia nie mogą zostać zapomniane, ale fabuła się tutaj kompletnie nie klei, niepotrzebne wątki, przeskoki w czasie i akcji, scena polskiej zemsty idiotyczna i zrobiona jakby na siłę, M. Łabacz kompletnie nie okazuje emocji, ma wciąż taki sam wyraz twarzy, czy to w czasie sexu, czy mordowania, co to ma być? To wygląda jak jakiś paradokument, a nie pełna dramaturgii fabuła. 2 czy 3 mocne sceny to sporo za mało, żeby zrobić dobry film

kokonut

Heh, co za film
Mnie dobijał na przykład nacjonalizm, bestialstwo, okrucieństwo...

Ale tak bywa. Różni jesteśmy, różne mamy wrażliwości

laxman

Więc po co oglądałeś ten film, skoro dobijało cię to, co jest jego głównym tematem?

kokonut

Wiedza czasem jest bolesna.

ocenił(a) film na 3
laxman

Ale nie wiedziałeś o tym wcześniej? Sorry, ale ten film jest po prostu SŁABY! Chwała za poruszenie tematu, te wydarzenia nie mogą zostać zapomniane, ale fabuła się tutaj kompletnie nie klei, niepotrzebne wątki, przeskoki w czasie i akcji, scena polskiej zemsty idiotyczna i zrobiona jakby na siłę, M. Łabacz kompletnie nie okazuje emocji, ma wciąż taki sam wyraz twarzy, czy to w czasie sexu, czy mordowania, co to ma być? To wygląda jak jakiś paradokument, a nie pełna dramaturgii fabuła. 2 czy 3 mocne sceny to sporo za mało, żeby zrobić dobry film

ocenił(a) film na 7
kokonut

Mnie też, na początku sam miałem ochote wystrzelać tych wyjców.

raiden19

Z choinki pretensje.
Przecież kontekst opowieści całkowicie usprawiedliwiał ten wątek. Przez to obraz był prawdziwszy.

ocenił(a) film na 7
zweistein

To nie pretensje poprostu nie moje klimaty takie śpiewy.

ocenił(a) film na 3
kokonut

Też mnie to irytowało