Do premiery jeszcze daleko więc narazie będzie mozna porozmawiać o postepie zdjęć,
i innych ciekawoskach z planu filmowego.
Póki co zdjęcia ropoczęły sie w polowie września w okolicach Warszawy ,niebawem ekipa
przeniesie się do Sanoka i Lublina.
Czekamy na pierwsze newsy:)
Skończyły się dwudniowe zdjęcia w sanockim Skansenie, które odbywały się w dniach 1 i 2 października. Z tego co wiem, to kręcono m. in. pod lub wewnątrz cerkwi z Grąziowej, a do projektu zostały zaangażowane osoby z Sanoka i okolic ;)
opis fabuły, z grubsza:
Główną bohaterką jest młoda dziewczyna, Zosia Głowacka, która mieszka z rodzicami w małej wiosce na Wołyniu. Teren jest zamieszkany przez Polaków, Ukraińców i Żydów. Zosia zakochuje się w ukraińskim chłopaku. Dowiaduje się jednak, że ojciec chce ją wydać za mąż za jednego z bogatszych gospodarzy we wsi – Polaka Macieja Skibę, o wiele od niej starszego wdowca z dwójką dzieci.
co do obsady, to na razie wiadomo o dwóch osobach: Arek Jakubik (etatowy aktor Smarzowskiego, Maciej Skiba) i Michalina Łabacz (jakaś debiutantka, Zosia Głowacka)
premiera zaplanowana dopiero na wiosnę 2016, bo zdjęcia "będą kręcone o każdej porze roku"
więcej:
http://wnas.pl/artykuly/5689-smarzowski-rusza-z-filmem-o-wolyniu-wiemy-kto-w-glo wnych-rolach
Dorzucę dzisiejsze info na WP: "W obsadzie "Wołynia" są m.in.: Michalina Łabacz (w roli głównej), Adrian Zaremba, Arkadiusz Jakubik, Jacek Braciak, Iza Kuna, Kinga Preis."
Dzięki za ten link ,miałem okazję być na tym planie:) Jedna scena na targowisku ponad 200 osób ekipy i cały dzień zdjęć.
Ja również dziękuję za link :) właśnie wróciłam z castingu w Lublinie do roli statystów i epizodystów. Super byłoby przeżyć taką przygode na planie.
ps. Pan robiący zdj stwierdził, że wyglądam pięknie, więc może coś z tego wyjdzie :D
sporo ciekawych informacji na temat powstania samego filmu, ale też książki i scenariusza w wywiadach ze Stanisławem Srokowskim.
http://srokowski.art.pl/wywiady.htm
W ostatni wtorek ekipa się już zwinęła i teraz będą czekać na śnieżną zimę a wtedy powrócą:)
Czyli nie wcześniej jak grudzień-styczeń.
Widzę, że zapanowała cisza na forum ;)
http://www.skierniewickie.pl/wiadomosci/aktualnosci/Poszukiwani_stazysci_do_film u_Wojciecha_Smarzowskiego,7325.html
Bo niewiele się dzieje w temacie...nie ma śniegu, nie ma zdjęć...
Ale podobno 5 lutego ekipa wraca na plan, może mają sprawdzone info o pogodzie :)
Ja mogę dodać, że dziś tj. 9 lutego zakończono zdjęcia w skierniewickiej parowozowni. Sceny wywózki na Syberię.
( robiłam za statystkę)
...a teraz filmowcy przenoszą się już do lubelskiego skansenu,śnieg juz jest mozna kręcić :)
Od soboty ruszają zdjęcia.
O to szybko i przyznam, że podziw mnie bierze, że nadal mają tyle sił :)
U nas pierwszego dnia dowozili śnieg, ale potem pogoda na zamówienie. Zasypało nieźle.
Jestem bardzo ciekawa filmu, bo zdecydowanie inaczej będzie się go oglądać, wiedząc, że w jakimś malutkim stopniu brało się w nim udział.
Kolbuszowa pożegnała niedawno ekipę Wołynia, po prawie dwu tygodniowych zdjęciach.
Przed ekipą lato i jeszcze bardzo wiele dni zdjęciowych głównie w Lublinie ale oczywiście nie tylko.
Tak się zastanawiam...producenci realizują tak wiele dni zdjęciowych jak by w planie był też jakiś serial
z tego materiału. Ktoś coś wie? Jest coś na rzeczy?