PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163608
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

ktoś że tym razem brakuje Mariana Dziędziela ??. Mi pasowałby do roli chłopa z siekierą wyrzynając Lachów.

ocenił(a) film na 8
SebastianNiestudent

A czy nie zagrał tego brodatego duchownego? Dzisiaj na seansie miałam wrażenie, że mignęły mi jego lśniące oczy spod brody przy zbliżeniu na twarz

ocenił(a) film na 10
tolerancja91

Nie, na pewno nie. Pana Dziędziela raczej nie było w Wołyniu, też żałuję, to taki smarzowski aktor :-) bo np. Eryk Lubos był, inne znajome twarze z filmów Smarzowskiego też zauważyłam jako cameo.

ocenił(a) film na 7
ewej

Na Lubosa nie zwróciłem nawet uwagi, kogo grał ??

ocenił(a) film na 10
SebastianNiestudent

A jak ten Wilk dołączył do tej grupy AK, to tam był taki żołnierz na koniu, a potem jak ich banderowcy gonili po tym polu to kierował tam motorem czy furgonetką i na tym się urwało. Nawet jedno zdanie jakieś powiedział. W każdym razie AK-owca grał, myślałam że będzie banderowca grał, w Róży zagrał podobną rolę.

ocenił(a) film na 10
SebastianNiestudent

Zajdla. krotka rola z jednym zdaniem a wlasciwie dwoma slowami "tak jest"

ocenił(a) film na 10
SebastianNiestudent

Lach to o osbie mow..... czlowieku troche szacunku do smaego siebie nawet !!!! jestes banderowcem ze piszesz Lachow ?? tfu ! wstydz sie !

ocenił(a) film na 7
sztohas

Jeśli miałby grać ukrainskiego chłopa ,to tak mówiłby. ''Osbie'', ''smaego'' ?? , widocznie sam jesteś banderowcem, bo nie piszesz po polsku.

ocenił(a) film na 10
SebastianNiestudent

poprostu sie pomylilem.. zgubilem litery cwaniaczku :)

ocenił(a) film na 7
sztohas

Haha z coż to za brednie? :D Niby Lach to jakaś obraza? Doucz się człowieku. Edukacją najlepiej okażesz szacunek samemu sobie i swojemu narodowi.

Lach jako obelga, a to dobre! :D