PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1263}

Wożąc panią Daisy

Driving Miss Daisy
1989
7,2 48 tys. ocen
7,2 10 1 48048
6,6 19 krytyków
Wożąc panią Daisy
powrót do forum filmu Wożąc panią Daisy

miniSPOILER

Scena końcowa, gdy Hoke karmi panią Daisy ciastem a ona patrzy na niego z taką wdzięcznością jest najpiękniejszym obrazem jaki kiedykolwiek widziałam.
Dla mnie ten film jest doskonały.

ocenił(a) film na 7
k_wozniak84

ryczałam jak małe dziecko. <3

ocenił(a) film na 8
Marys_a

O rany! Ja też!
To był taki prosty gest, ale to porozumienie między nimi... To było magiczne. Nie trzeba tu było słów.

k_wozniak84

Niesamowicie ciepły.

ocenił(a) film na 8
lucky74

Absolutnie poruszająca scena. Niby zwyczajna rozmowa, nie padają żadne górnolotne słowa, ale gesty, sposób w jaki na siebie patrzą mówi wszystko, ukazują niezwykłą więź między nimi.
Naprawdę piękny film o nietypowej przyjaźni.

ocenił(a) film na 10
k_wozniak84

Piękna scena, owszem. Bezbłędne podsumowanie filmu.

k_wozniak84

Dokładnie, krótka i wyrazista scena jest świetnym podsumowaniem. Chociaż ubolewam, że film nie jest dłuższy i twórcy nie ukazali więcej epizodów z życia tej niezwykłej "parki", od niechęci do przyjaźni, mocnej więzi. Momentami sprawia wrażenie pourywanego, posklejanego.

k_wozniak84

I właśnie do takich scen zatrudnia się porządnych aktorów. Byle kto by tego nie zagrał. Albo inaczej: zagrałby, ale kompletnie spaprałby cały urok tej sceny.

ocenił(a) film na 10
Guilder

Piękne kino ;))))

ulubione88

i smutne. Pokazuje, jakie są realia starości, między innymi samotność człowieka. Oczywiście osłodzona jest przyjaźnią z szoferem, ale ile jest ludzi, którzy nawet nie mają do kogo się odezwać! Ale zgadzam się z Tobą. Piękne kino!

ocenił(a) film na 7
justa016_2

właśnie w tym filmie genialne jest to, że zajmuje się tematyką starych ludzi. W dzisiejszej epoce w filmie muszą pojawiać się atrakcyjne i młode twarze. Miła odmiana.

ocenił(a) film na 7
k_wozniak84

Masz absolutną rację, ta scena jest po prostu urocza :).

ocenił(a) film na 7
k_wozniak84

Zgadzam się, to chyba najpiękniejsza scena w tym filmie :)