PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1263}

Wożąc panią Daisy

Driving Miss Daisy
1989
7,2 48 tys. ocen
7,2 10 1 48048
6,6 19 krytyków
Wożąc panią Daisy
powrót do forum filmu Wożąc panią Daisy

szkoda czasu

ocenił(a) film na 3

Nie rozumiem totalnie tak wysokiej oceny i pozytywnych komentarzy... Nudny, bez głębszego sensu i tak właściwie bez
konkretnej fabuły. Mega kiepski.

ocenił(a) film na 7
Ewelina1771

Właściwie to wodę lejący film o życiu... Jakaś stara żydowska kobieta, wiecznie niezadowolona z życia i jej podstarzały murzyński przyjaciel... Film bez szału ale miał kilka naprawdę dobrych aspektów. Scena w której Daisy uczy szofera czytać, relacje w rodzinie, demencja starcza... W sumie to piękny film o starzeniu się z godnością. Brakuje takich w epoce kultu ciała. No i gra aktorska. To też niewątpliwy plus.

czarna_maggie

To podobal ci sie, czy nie? Najpierw piszesz o nim pogardliwie, a w nastepnym zdaniu, ze film piekny...

ocenił(a) film na 7
kasiak1983

Oceniłam go na 7 jako dobry. Nie powiedziałabym, że piszę o filmie z pogardą. Przecież o tym właśnie jest ten film, czyż nie? I można by spokojnie było "przyśpieszyć akcję"(nie żebym była zwolenniczką takich zabiegów, ale w pewnych momentach powolność filmu działała na niekorzyść. Przynajmniej w moim przypadku). Jak napisałam powyżej "bez szału ale miał kilka naprawdę dobrych aspektów". Uważam że nie był aż taki dobry by dostać Oscara za najlepszy film, ale z drugiej strony konkurencja też nie zwalała z nóg w tym roku. Proszę się nie oburzać- każdy może mieć swoje zdanie. Ale jak już napisałam powyżej- temat poruszał poważny.

czarna_maggie

Ja cie po prostu nie zrozumialam, bo pisanie o filmie, ze leje wode , a o bohaterach "jakas stara zydowka" i "podstarzaly murzyn", dla mnie jest pogardliwe. Dla mnie byla bardzo dobra gra aktorska. Zreszta, Morgan Freeman jest bardzo dobrym aktorem. Film bardzo dobry, fajny klimat, lubie takie poludniowo-amerykanskie historie.

ocenił(a) film na 7
kasiak1983

Zgadzam się- gra aktorska bardzo dobra. Freeman mi naprawdę zaimponował. Pierwszy raz widziałam go w tak odmiennej roli.

ocenił(a) film na 5
czarna_maggie

Lepiej obejrzyj "Sierpniowe wieloryby". O całą klasę biją ten film.

Ewelina1771

Przestań

Ewelina1771

Kompletny brak wrażliwości. Nie wierzę, że coś takiego czytam. "kac wawa"...to Twój poziom.

Ewelina1771

baw sie puki mozesz "dziecino"

ocenił(a) film na 8
Ewelina1771

Bez głębszego sensu?! serio?! głębszy sens to główny sens tego filmu.